Αναζήτηση Μουσική

  • Νέα event
  • Όλα τα event
  • Κατηγορία event
  • Όλοι οι χώροι
  • Κατηγορία χώρων
  • Περιοχές

Αγγελική Τουμπανάκη, Ulaloum

Η Αγγελική Τουμπανάκη με το “Ulaloum” στο Half Note Jazz Club.

Η vocalist / performer Αγγελική Τουμπανάκη παρουσιάζει το project “Ulaloum” στο Half Note Jazz Club.

Καλεσμένοι: η avant garde αρπίστρια Maria Christina Harper και ο jazz τρομπετίστας Δημήτρης Παπαδόπουλος Στην αφήγηση ο ραδιοφωνικός παραγωγός Ξενοφώντας Ραράκος

Μια ιδιαίτερη υβριδική παράσταση όπου ο λόγος ποιητών και τραγουδοποιών συνομιλεί με τη σύγχρονη μουσική φόρμα.  Μελωδίες, παράξενοι ήχοι, εφέ και βοκαλισμοί μετασχηματίζονται σε φως, χρώματα, σκιές. Οι λέξεις-έννοιες αποκτούν μια ιδιαίτερη ηχητική δόνηση μέσα σε ένα πολυδιάστατο ηλεκτρονικό μουσικό σύμπαν.

Η Αγγελική συμπράττει με τους σημαντικούς μουσικούς· Ηλία Δουμάνη στα τύμπανα, Απόστολο Καλτσά στο ηλεκτρικό μπάσο, Βαγγέλη Παρασκευαΐδη στο βιμπράφωνο. Μαζί υποδέχονται ξεχωριστούς καλεσμένους, την Maria Christina Harper στην ηλεκτρική άρπα και τον Δημήτρη Παπαδόπουλο στην τρομπέτα. Προσωπικές συνθέσεις, τραγούδια ορόσημα της  jazz σκηνής, της ελληνικής και παγκόσμιας δισκογραφίας, με κοινωνικό- πολιτικό περιεχόμενο, ερμηνεύονται βιωματικά.

Οι ενορχηστρώσεις είναι αφαιρετικές και βασίζονται στον σχεδιασμό ενός πολυεπίπεδου ηχητικού περιβάλλοντος με τη χρήση του live looping και ειδικών ηλεκτρονικών μέσων και προγραμμάτων, δίνουντας χώρο στη διάδραση και τον αυτοσχεδιασμό. Οι έξι μουσικοί αποδομούν τον συνηθισμένο ρόλο των οργάνων τους, διατηρώντας παράλληλα συμπαγή την ουσία της τραγουδιστικής πράξης.

Την ίδια στιγμή, ο ραδιοφωνικός παραγωγός Ξενοφώντας Ραράκος μάς μυεί, με την ξεχωριστή προσωδία της φωνής του, σε στιγμές, σκέψεις, προσωπικά αφηγήματα των δημιουργών, σε κείμενα ποιητών και στις κρυμμένες ιστορίες των τραγουδιών.

Την αντιστικτική λειτουργία μουσικής και λόγου την ορίζει το ηχολαλικό «Ουλαλούμ – κραυγή της ανθρώπινης ψυχής»  που αναζητά αενάως και αιωνίως το χαμένο κέντρο της ύπαρξης και αντιστέκεται στην συμβατική θέαση του βίου.

Συντελεστές
Αγγελική Τουμπανάκη: Voice, Fx, Loops, Lyrics, Composition,
Βαγγέλης Παρασκευαΐδης: Φυσικό & Ηλεκτρικό βιμπράφωνο, κρουστά
Απόστολος Καλτσάς: Ηλεκτρικό Μπάσο, Loops
Ηλίας Δουμάνης: Drums, Voice, Fx, Loops, Composition, Custom Design Programming

Συνεργάτες
Πασχάλης Κολέντσης: Ηχοληψία
Νίκος Συρίγος: Lighting Design
Κέλη Δασκαλά: Επιμέλεια κειμένων

Που συμβαινει

Half Note Jazz Club
Από 31/03 έως 07/04
κάθε Τρίτη 21:30
Τιμές εισιτηρίων: €10 (μπαρ), 15 (τραπέζι) - Τα εισιτήρια είναι θεάματος και δεν περιλαμβάνουν ποτό
Half Note Jazz Club
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5