Αναζήτηση Μουσική

  • Νέα event
  • Όλα τα event
  • Κατηγορία event
  • Όλοι οι χώροι
  • Κατηγορία χώρων
  • Περιοχές

Κυβέλη Καστοριάδη

Κυβέλη Καστοριάδη

Από το Παρίσι στην Αθήνα, η Κυβέλη Καστοριάδη, με τη συνοδεία του Ορέστη Καλαμπαλίκηπαρουσιάζει μία ξεχωριστή μουσική παράσταση, εμπνευσμένη από τις προσωπογραφίες της συλλογής του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, στο πλαίσιο της μουσικής ενότητας Συναισθησία.

Μία σειρά από διαχρονικά τραγούδια και νοσταλγικές μελωδίες συνθέτουν μία εφήμερη έκθεση αφιερωμένη στην αποτύπωση της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης μέσω της μουσικής. Τραγούδια των Gainsbourg, Piazzola, Χατζιδάκις, Barbara δημιουργούν απροσδόκητες εικόνες, όπως τη Μαρία του Μπουένος Άιρες να χορεύει αγκαζέ με τον Monsieur William, καθώς ένα μικρό αγόρι γεμάτο ερωτηματικά συναντά την Τρελή του Φεγγαριού.

Με όχημα τη βελούδινη, αλλά με τζαζ καταβολές φωνή της Κυβέλης Καστοριάδη και με τη συνοδεία του Ορέστη Καλαμπαλίκη στην κιθάρα και τις ενορχηστρώσεις, η σύμπραξη των δύο καλλιτεχνών μας παρασύρει σε ένα μουσικό ταξίδι στον χρόνο.Η ευκολία της Κυβέλης να τραγουδά άπταιστα πέντε γλώσσες και οι αυθόρμητες εναλλαγές στο ερμηνευτικό της ύφος συναντούν τον πολυεπίπεδο ήχοτου Ορέστη σε μία μοναδική μουσική παράσταση.

Η Κυβέλη Καστοριάδη -κόρη του Κορνήλιου Καστοριάδη- μεγάλωσε και ζει στο Παρίσι. Διατηρεί όμως μία αδιάλειπτη και βαθιά σχέση με την ελληνική μουσική. Για αυτό και οι δισκογραφικές της δουλειές εκδίδονται στην Ελλάδα από την Μικρή Άρκτο.Πρώτη κυκλοφορία της ήταν ο δίσκος με τίτλο Sous le ciel de Paris (με την Ντόρα Μπακοπούλου και τον Ηρακλή Βαβάτσικα) και ο δεύτερος με τίτλο Songs for a blue cloud, με συνοδοιπόρο τον Ορέστη Καλαμπαλίκη στην ενορχήστρωση και στη συνοδεία στην κιθάρα.

Το πρώτο άλμπουμ του Ορέστη Καλαμπαλίκη, Blues for a Woodpecker, που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2018, αναδεικνύει τη συνθετική του ταυτότητα, μιας και περιλαμβάνει πρωτότυπες συνθέσεις, αλλά και μεταγραφές και διασκευές για κιθάρα από τον ίδιο.

Σχετικά με τη σειρά συναυλιών Συναισθησία: ο ήχος των χρωμάτων
Στο πλαίσιο της σειράς συναυλιών με τίτλο Συναισθησία, εναλλακτικές φωνές της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής παρουσιάζουν στο Αμφιθέατρο τις δικές τους μελωδίες σε συνδυασμό με τα ακούσματα και τις αναφορές που καθόρισαν τον ήχο τους. Μία σειρά μουσικών παραστάσεων που έχουν δομηθεί ως προσωπικές εκθέσεις με θέμα τη μουσική.

Που συμβαινει

Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή
31/01 20:30
Γενικό εισιτήριο: 15€ Εισιτήριο για B&E Members: 12€
Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5