Αναζήτηση Μουσική

  • Νέα event
  • Όλα τα event
  • Κατηγορία event
  • Όλοι οι χώροι
  • Κατηγορία χώρων
  • Περιοχές

Tales from the box

Tales from the box

Ένα βιολοντσέλο και ένα ακορντεόν. Δύο όργανα που είναι πολύ κοντά στην ανθρώπινη φωνή και παράλληλα τα συναντάμε σε πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής. Δύο μουσικοί που τους αρέσει να παίζουν πολλά είδη μουσικής και να τα ανακατεύουν δημιουργώντας ιστορίες. Ιστορίες που φέρνουν το νου κλασικά έργα, παλιό ραδιόφωνο, διεθνή και ελληνικό κινηματογράφο αλλά και μουσικές και ακούσματα από προηγούμενες δεκαετίας μέχρι και σήμερα.
Οι Tales from the Box μέσα από τις μουσικές που επιλέγουν μας παρουσιάζουν ένα καλειδοσκόπιο ήχων, αναμνήσεων και βιωμάτων μέσα από διαφορετικές ιστορίες. Μουσικές ιστορίες βγαλμένες μέσα από το κουτί που κουβαλάει ο καθένας μας συνθέτουν το soundtrack της ζωής μας.
Μεταξύ των εμφανίσεων που έχουν πραγματοποιήσει, αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή τους στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Κέντρου Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος» τον Αύγουστο του 2019.
Θα τους απολαύσουμε την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, στις 9 μ.μ. στο café του Νομισματικού Μουσείου.

Λίγα λόγια για τους μουσικούς:
Η Στέλλα Τέμπρελη, πτυχιούχος του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, έχει πραγματοποιήσει με συντροφιά το βιολοντσέλο της πλήθος συναυλιών, έχει λάβει διακρίσεις σε διαγωνισμούς μουσικής δωματίου και έχει σημειώσει σημαντικές συνεργασίες στη δισκογραφία με τον Νίκο Κυπουργό, τον Δημήτρη Μαραμή, την Λίνα Νικολακοπούλου, τον Θοδωρή Βουτσικάκη, τον Γιάννη Παπαγεωργίου, τον Θάνο Σταυρίδη, την Σοφία Αβραμίδου, κ.ά.
Ο Θάνος Σταυρίδης είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους μουσικούς στο χώρο του ακορντεόν με συνεργασίες σε παραστάσεις και στη δισκογραφία πολλών Ελλήνων και Βαλκάνιων συνθετών, τραγουδοποιών και ερμηνευτών. Τον Μάη του 2016 κυκλοφόρησε η πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Με μια βαλίτσα όνειρα» από την Kyklos Records, η οποία έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές και ψηφίστηκε μέσα στους δέκα καλύτερους δίσκους έθνικ μουσικής στο σταθμό Rutes del So της Βαρκελώνης.

Παίζουν:
Στέλλα Τέμπρελη | βιολοντσέλο
Θάνος Σταυρίδης | ακορντεόν

Που συμβαινει

Νομισματικό Μουσείο
27/02 21:00
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων Τηλέφωνο για κρατήσεις: 210 3610067
Νομισματικό Μουσείο
Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5