Αναζήτηση Μουσική

  • Νέα event
  • Όλα τα event
  • Κατηγορία event
  • Όλοι οι χώροι
  • Κατηγορία χώρων
  • Περιοχές

Wim Μertens

Wim Μertens

Ο Βιμ Μέρτενς, ο αρχιτέκτονας του μινιμαλισμού εμφανίστηκε χθες στο Βασιλικό Θέατρο στη Θεσσαλονίκη και σήμερα εμφανίζεται στο Παλλάς, στην Αθήνα.
 
Στο πρώτο μέρος της συναυλίας, ο Φλαμανδός μουσικός που συμπληρώνει τέσσερις δεκαετίες παραγωγικής καριέρας, θα παρουσιάσει την πρόσφατη δουλειά του, «That Which is Not». Στο δεύτερο μέρος το κοινό θα απολαύσει μία επιλογή από τα πιο γνωστά κομμάτια από την πλούσια δισκογραφία του (1980 -2018). Πρόκειται για συνθέσεις που έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα από το ελληνικό κοινό όπως: «Often a bird», «Struggle for pleasure», «Not at home», «Close cover», «The tonality», «4 Mains», «No testament» και πολλά άλλα. Θα τον συνοδεύσει η Ρωσίδα βιολίστρια Τατιάνα Σαμουήλ.
 
Ο κορυφαίος Ευρωπαίος συνθέτης από το Βέλγιο, που έχει στο ενεργητικό του 70 σχεδόν άλμπουμ, σχολίασε για την αφετηρία του «That Which is Not», που θα ακούσουμε στο πρώτο μέρος της συναυλίας, στη συνέντευξη του στον Γιώργο Μητρόπουλο στο euronews: «Είναι αστείο. Το «No» και το «Not» είναι δύο ιδέες που υπάρχουν εδώ και πολλές δεκαετίες στη μουσική μου, τόσο σε τίτλους τραγουδιών, όσο και άλμπουμ. Συνήθως συνδέουμε αυτές τις δύο λέξεις, με το παραδοσιακό στερεότυπο ότι κάτι είναι αρνητικό ή κάτι που είναι απόν. Αυτό που θέλω, είναι να αλλάξω αυτήν την προσέγγιση. Η φιλοδοξία μου είναι να ανοίξω ένα νέο πεδίο θετικών προοπτικών σε σχέση με αυτές τις δύο λέξεις και τις έννοιες που μπορούν να πάρουν. Μην ξεχνάτε ότι αυτή την στιγμή συμβαίνουν τρομερά πράγματα στην Ευρώπη, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο και οι άνθρωποι τείνουν να συνδέονται με αρνητικές εμπειρίες. Αυτό έχει να κάνει βέβαια σε μεγάλο βαθμό και με την αλλαγή των εννοιών, των θεωριών και των πραγμάτων, που δεν είναι πλέον ίδια με το παρελθόν. Βρισκόμαστε όλοι πλέον σ' αυτή την πορεία αλλαγής».
 
Wim Mertens, πιάνο και φωνή
Tatiana Samouil, βιολί
 
Πληροφορίες εισιτηρίων
 
Τιμές Εισιτηρίων
 
φυσικά σημεία
Α' Ζώνη: 27 ευρώ
Β' Ζώνη: 45 ευρώ
VIP Ζώνη: 72 ευρώ
 
on line
Α' Ζώνη: 29,70 ευρώ
Β' Ζώνη: 49,50 ευρώ
VIP Ζώνη: 79,20 ευρώ
 
Online σημεία προπώλησης
www.hunteragency.gr & www.viva.gr 
 
Φυσικό σημεία προπώλησης
 
Hunter Agency
Πανεπιστημίου 42 (εντός στοάς)
210 3608366
 
Θέατρο ΠΑΛΛΑΣ
Βουκουρεστίου 5 (City Link), Μετρό: Σύνταγμα
Τηλ.: 2103213100
 
Φυσικά σημεία δικτύου viva: Στα καταστήματα Reload, Seven Spots, Καταστήματα Wind, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, στον πολυχώρο Yoleni's (Σόλωνος 9) και στο Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στο χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης)
 

Που συμβαινει

Παλλάς
22/10 21:30
Οι πόρτες ανοίγουν: 19:30
Παλλάς
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5