Αναζήτηση Μουσική

  • Νέα event
  • Όλα τα event
  • Κατηγορία event
  • Όλοι οι χώροι
  • Κατηγορία χώρων
  • Περιοχές

Όλες του κόσμου οι μουσικές - Γαλλία «Oh mon amour»

Λίνα Ροδοπούλου

Μουσική και τραγούδια με άρωμα Γαλλίας στα πλαίσια της ενότητας «Όλες του κόσμου οι μουσικές...» του Πάνου Αμαραντίδη. Ένα «ταξίδι» στη μαγεία της γαλλικής μουσικής μέσα από διάσημα τραγούδια τα οποία τραγούδησε, χόρεψε και ερωτεύτηκε ολόκληρος ο πλανήτης με «ξεναγό» τη Λίνα Ροδοπούλου.

Ο σεναριογράφος/σκηνοθέτης Πάνος Αμαραντίδης, που υπογράφει την καλλιτεχνική επιμέλεια της παράστασης, και η ερμηνεύτρια επέλεξαν αξέχαστα και λατρεμένα τραγούδια από την κλασική, την ποπ και την  σύγχρονη γαλλική μουσική σκηνή. 

Ο Chef Μιχάλης Ντουνέτας, που όπως πολλοί σεφ θεωρεί την Γαλλία «Μέκκα» της γεύσης, επιλέγει και δημιουργεί το μενού της βραδιάς και προτείνει τα κρασιά που θα το συνοδεύσουν.

«Το Γαλλικό ρεπερτόριο αποτελεί μεγάλη μου αδυναμία χρόνια τώρα, και δε λείπει σχεδόν ποτέ από τις ζωντανές εμφανίσεις μου. Προϋπήρχαν βέβαια, η αγάπη μου για τη Γαλλική γλώσσα την οποία μάθαινα ως παιδί και τα ταξίδια μου στο Παρίσι τα οποία διαμόρφωσαν αρκετά την αισθητική μου. Όλες αυτές τις εικόνες και τους ήχους λοιπόν, θα επιχειρήσω να σας μεταφέρω τη βραδιά αυτή μέσα από το Γαλλικό τραγούδι. Σκοπός μου να αποδώσω το ρομαντισμό και την αισθαντικότητα που αυτό αποπνέει. Δε θα λείψουν βέβαια από το βράδυ αυτό και οι μελωδίες γνωστών Ελλήνων συνθετών αυτή τη φορά ντυμένες και με γαλλικό στίχο... γιατί η μουσική είναι μια…», Λίνα

Συντελεστές
Ερμηνεία: Λίνα Ροδοπούλου
Κιθάρα: Κώστας Παρισιάδης
Ακορντεόν: Δημήτρης Κούστας
Κόντρα μπάσο: Λουκάς Γιαννακίτσας
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Πάνος Αμαραντίδης

Που συμβαινει

El Convento Del Arte
21/10 22:00
Είσοδος: €10. Ελάχιστη κατανάλωση: €5. Ώρα προσέλευσης: 21:30. Ο χώρος λειτουργεί από τις 21:30 για φαγητό.
El Convento Del Arte
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5