Αναζήτηση Μουσική

  • Νέα event
  • Όλα τα event
  • Κατηγορία event
  • Όλοι οι χώροι
  • Κατηγορία χώρων
  • Περιοχές

George Kontrafouris Trio: Αφιέρωμαστον Thelonious Monk

George Kontrafouris Trio: Αφιέρωμαστον Thelonious Monk

Το τρίο του Γιώργου Κοντραφούρη εγκαινιάζει τη νέα σειρά συναυλιών του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Jazz στο Μουσείο, με ένα αφιέρωμα στις διαχρονικές συνθέσεις του εμβληματικούThelonious Monkτην Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στις 20.30, στο Αμφιθέατρο του νέου μουσείου.

Ο Γιώργος Κοντραφούρης είναι κορυφαίος Έλληνας πιανίστας της τζαζ, με διεθνή αναγνώριση, πλούσια δισκογραφία και αναρίθμητες συνεργασίες με μουσικούς της εγχώριας και διεθνούς τζαζ σκηνής. Στη συναυλία του στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, ο Γιώργος Κοντραφούρης και το τρίο του θα γεμίσουν το Αμφιθέατρο με τζαζ μελωδίες, επιβεβαιώνοντας τη διαχρονική αξία τωνσυνθέσεων του TheloniousMonk.

Ο Γιώργος Κοντραφούρης σπούδασε στη φινλανδική μουσικήακαδημία Sibelius και στο Ωδείο Αθηνών. Έχει συνεργαστεί ως πιανίστας ή οργανίστας με σπουδαίους μουσικούς όπως οι: M. Johnson, A. Andersen, M. Stockhausen, L. Red, K. Copeland, A. Sheppard, R. Peterson Jr., B. Brozman, C. Cook, A. Garnett, H. Pearson, T. Paterelis, S. Vougas, D. Dimitriadis, L. Fylipovic, T. Spasov, A. Pacatius. Διδάσκει τζαζ πιάνο και όργανο στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και έχει διδάξει στο Ωδείο Athenaeum στην Ελλάδα και στην Ακαδημία Sibelius στη Φινλανδία. Έχει δώσει σεμινάρια σε διάφορες σχολές στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ινδονησία και την Εσθονία.

Συντελεστές:
Γιώργος Κοντραφούρης, πιάνο
Λάμπρος Παπανικολάου, μπάσο
Γιάννης Παπαδούλης, τύμπανα

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Τσάκας
Εκτέλεση Παραγωγής:Wellartlive

Που συμβαινει

Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή
18/10 20:30
Αμφιθέατρο Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή * ΓενικόΕισιτήριο: 20€ Εισιτήριο για B&E Members: 16€ Εισιτήρια ηλεκτρονικά στο Viva.gr
Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5