Αναζήτηση Μουσική

  • Νέα event
  • Όλα τα event
  • Κατηγορία event
  • Όλοι οι χώροι
  • Κατηγορία χώρων
  • Περιοχές

Christopher King

Christopher King

O Christopher King έρχεται στο Ρομάντσο για να παίξει blues, ρεμπέτικα και δημοτικά τραγούδια από 78 RPM δίσκους, να διαβάσει κείμενα από το νέο του βιβλίο και να συνομιλήσει με το κοινό.

Ο Christopher C. Kingείναι μουσικολόγος και γνωστός συλλέκτης δίσκων 78 RPM, ενώ έχει κερδίσει Grammy ως παραγωγός. Έχει εμφανιστεί στο New York Times Magazine και στο Washington Post και έχει γράψει για το ParisReview και το OxfordAmerican.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη νοτιοδυτική Βιρτζίνια και σπούδασε φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Radford ενώ πλέον μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δέκα ετών, έχει επικεντρωθεί στην έρευνα της παράδοσης των ελληνικών δημοτικών τραγουδιών και ιδιαίτερα στην Ήπειρο. Το 2018, το βιβλίο του “Lament from Epirus: An Odyssey into Europe’s Old Surviving Folk Music” εκδόθηκε από την W.W. Norton & Company καιπήρε εξαιρετικές κριτικές, καθώς επίσης χαρακτηρίστηκε ένα από τα δέκα καλύτερα βιβλία του 2018 από την Wall Street Journal.Ο Christopher έχει παρουσιάσει το έργο του σε σημαντικούς χώρους ανά τον κόσμο, όπωςη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης, η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη της Αθήνας καιτο Ωδείο Αθηνών, μεταξύ άλλων.

Το βιβλίο του, οι δίσκοι LP και τα CD του θα είναι προς πώληση και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να τα αγοράσει υπογεγραμμένα.

Που συμβαινει

Ρομάντσο
19/09 21:00
Είσοδος ελεύθερη
Ρομάντσο
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5