Αναζήτηση Μουσική

  • Νέα event
  • Όλα τα event
  • Κατηγορία event
  • Όλοι οι χώροι
  • Κατηγορία χώρων
  • Περιοχές

Φιλαρμονική Ορχήστρα της Χανγκτσόου

Φιλαρμονική Ορχήστρα της Χανγκτσόου

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Χανγκτσόου (Hangzhou Philharmonic Orchestra-HPO) έχει αναγνωριστεί ως ένα από τα πλέον διακεκριμένα κινεζικά σύνολα από έγκριτα έντυπα όπως το Musical America και, μέσα σε εννιά χρόνια από την ίδρυσή της (2009), έκανε αισθητή την παρουσία της αναπτύσσοντας ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων: συναυλίες συμφωνικής μουσικής και μουσικής δωματίου, παραστάσεις όπερας και μπαλέτου, μουσική για τον κινηματογράφο, ηχογραφήσεις. Επικεφαλής της είναι ο Yang Yang [Γιανγκ Γιανγκ], ένας νεαρός αρχιμουσικός που εντυπωσίασε το ευρωπαϊκό κοινό το 2006, αποσπώντας α΄ βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό διεύθυνσης ορχήστρας «Δημήτρης Μητρόπουλος» στην Αθήνα. Με τη Φιλαρμονική της Χανγκτσόου, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής της περιοδείας, συμπράττει ο βραβευμένος κινέζος βιολονίστας Ning Feng [Nινγκ Φενγκ], ένας σολίστ παγκόσμιας ακτινοβολίας με ένθερμο κοινό διεθνώς. Στην εμφάνισή του στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης τη Δευτέρα 16 Απριλίου στις 8:30 μ.μ., ερμηνεύει το υψηλών απαιτήσεων Πρώτο κοντσέρτο για βιολί του Ντμίτρι Σοστακόβιτς. Το πρόγραμμα της βραδιάς συμπληρώνουν η Εισαγωγή από την όπερα Ο Ιπτάμενος Ολλανδός του Ρίχαρντ Βάγκνερ και οι Συμφωνικοί χοροί  του Σεργκέι Ραχμάνινοφ. 

Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των πολιτιστικών ανταλλαγών του έτους Ελλάδας-Κίνας και αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και της Φόρμιγξ.

Το πρόγραμμα

Α΄ μέρος

RICHARD WAGNER (1813-1883)

Ο Ιπτάμενος Ολλανδός (Εισαγωγή)

ΝΤΜΙΤΡΙ ΣΟΣΤΑΚΟΒΙΤΣ (1906-1975)

Κοντσέρτο για βιολί αρ. 1 σε λα ελάσσονα

Β΄ μέρος

ΣΕΡΓΚΕΪ ΡΑΧΜΑΝΙΝΟΦ (1873-1943)

Συμφωνικοί χοροί

Που συμβαινει

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
16/04 20:30
€9 (Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● €12 (Ζώνη Ε) ● €18 (Ζώνη Δ) ● €26 (Ζώνη Γ) ● €32 (Ζώνη Β) ● €38 (Ζώνη Α) ● €45 (Διακεκριμένη Ζώνη). Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5