Αναζήτηση Βιβλίο

  • Νέα event
  • Όλα τα event
  • Κατηγορία event
  • Όλοι οι χώροι
  • Περιοχές

Liquid Staging / Ρευστή Σκηνογραφία στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Liquid Staging / Ρευστή Σκηνογραφία με τον Αστέρη Κούτουλα στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Η «χωροποίηση του φιλμ» ως βάση για νέες μορφές παραστάσεων και θεαμάτων. Ο Αστέρης Κούτουλας θα βρεθεί στην αίθουσα του INNOVATHENS στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων για να μας ταξιδέψει στον μαγικό κόσμο της Ρευστής Σκηνογραφίας (Liquid Staging).

Η Ρευστή Σκηνογραφία έρχεται ως απάντηση στη σημερινή, παρωχημένη και «μουσειακή» μορφή θεαμάτων που δεν ανταποκρίνεται πια στους τρόπους πρόσληψης ερεθισμάτων των ανερχόμενων Post-Millenial γενεών.

Πώς η ρευστή σκηνογραφία εισρέει στις αισθήσεις μας και αλλάζει τον τρόπο που βιώνουμε μια live παράσταση; Στη συζήτηση (lecture) με τον Πάρι Κωνσταντινίδη, ο Αστέρης Κούτουλας θα αναδείξει τις νέες προοπτικές που ανοίγονται μπροστά μας και μέσα από παραδείγματα θα μας ξεναγήσει στη γέννεση, το παρόν και το μέλλον της Liquid Staged αισθητικής.

Η χρήση μυθοπλαστικών τεχνικών που διευρύνουν τη σκηνή σε κάθε δυνατή επιφάνεια, η διάσπαση της γραμμικής αφήγησης, το ξεπέρασμα των ορίων μεταξύ ζωντανού και μαγνητοσκοπημένου, δημιουργούν ένα υβριδικό, συνολικό έργο τέχνης που φιλοδοξεί να διασώσει τα ζωντανά θεάματα στον 21ο αιώνα.

Η εκδήλωση είναι δωρεάν για το κοινό. Δηλώστε τη συμμετοχή σας ΕΔΩ!


Ομιλητές:

Αστέρης Κούτουλας
Γεννήθηκε το 1960 στην Οράντεα της Ρουμανίας ως γιος πολιτικών προσφύγων. Μετοίκησαν στη Δρέσδη το 1968. Σπούδασε γερμανική φιλολογία και φιλοσοφία στο πανεπιστήμιο της Λειψίας. Από το 1981 δρα ως συγγραφέας, μεταφραστής και αρθρογράφος, ενώ εξέδωσε τα περιοδικά BizarreStädte (1987-1989) και Sondeur (1990-1991). Το 1981 επίσης αρχίζει και η ισόβια συνεργασία του με τον Μίκη Θεοδωράκη. Προς τα μέσα του ’80 ξεκινά η πολύπλευρη δραστηριοποίησή του στον χώρο των θεαμάτων (διοργανωτής συναυλιών, μουσικός παραγωγός, παραγωγός ταινιών και θεαμάτων, σεναριογράφος, σκηνοθέτης και polymedialartist). Υπήρξε εκτελεστικός παραγωγός και δραματουργός της Apassionata, του μεγαλύτερου οικογενειακού, ψυχαγωγικού θεάματος στην Ευρώπη (2010-2019). Δημιουργός των ταινιών RecyclingMedea (2014) και DanceFightLoveDie (2018). ΣυνιδρυτήςκαιCreativeDirector του φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου HellasFilmboxBerlin (2015-2019). Ζει στο Βερολίνο. www.asteris-kutulas.de

Πάρις Κωνσταντινίδης
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε μουσικολογία στα πανεπιστήμια Αθηνών, Μονάχου και Βερολίνου (Χούμπολτ). Υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος Π. & Ε. Μιχελή και επισκέπτης διδάσκων στο Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου. Εκπονεί διδακτορική διατριβή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην αισθητική και κοινωνιολογία της μουσικής-ως-τέχνης, καθώς και στο ελλαδικό μουσικό γίγνεσθαι μετά τον Β΄ΠΠ. Έχει εργαστεί στη πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια, ειδική και ωδειακή εκπαίδευση. Αρθρογραφεί για τις τέχνες και τον πολιτισμό, ενώ συγγράφει κείμενα προγραμμάτων συναυλιών και παραστάσεων.


Με βάση την νέα ΚΥΑ, το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Λειτουργίας του INNOVATHENS ακολουθεί πιστά τα κάτωθι:

1.Η είσοδος επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο σε όσους επιδεικνύουν α) πιστοποιητικό εμβολιασμού ή β) πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν. 

2.Οι δια ζώσης συμμετέχοντες προσέρχονται κατόπιν προεγγραφής και επιβεβαιωτικού email.

3.Υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους ανεξαιρέτως, καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στους στεγασμένους χώρους μας.

Που συμβαινει

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
11/10 17:00
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5