Αναζήτηση Βιβλίο

  • Νέα event
  • Όλα τα event
  • Κατηγορία event
  • Όλοι οι χώροι
  • Περιοχές

Διαδικτυακή συζήτηση για τον Αντιαμερικανισμό

Διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «Αντιαμερικανισμός» με τον Κωνσταντίνο Φίλη, την Σώτη Τριανταφύλλου και την Ζηνοβία Λιαλιούτη (Εκδ. Πατάκη, Εκδ. ΠΕΚ & Εκδ. Ασίνη & Βιβλιοπωλεία PUBLIC)
Σ. Τριανταφύλλου «Μόνοι στον κόσμο» (Εκδ. Πατάκη) / Ζ Λιαλιούτη «Ο "άλλος" Ψυχρός Πόλεμος» (ΠΕΚ) & «Ο αντιαμερικανισμός στην Ελλάδα 1947-1989» (Εκδ. Ασίνη)

O αντιαμερικανισμός υφίσταται ή είναι μια σειρά από στερεότυπα, προκαταλήψεις και υπεραπλουστευμένες πληροφορίες και παρεξηγήσεις οι οποίες, αν και συχνά συνιστούν ψεύτικες ιδέες, παραμένουν αληθινά γεγονότα; Μήπως η ευρωπαϊκή εχθρότητα εναντίον των ΗΠΑ είναι απλά φθόνος; Είναι γεγονός ότι καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες εξελισσόταν σε παγκόσμια «υπερδύναμη» η Ευρώπη ένιωθε πάντα αμφίσημα, ταλαντεύονταν ανάμεσα στην ανησυχία, τη ζήλια και στο θαυμασμό. Το ίδιο αμφίσημα είναι όμως και τα δικά μας συναισθήματα απέναντι στην Αμερική. Ποιες είναι οι ρίζες και ποιες οι αιτίες του κατά περιόδους έντονου αντιαμερικανισμού στην Ελλάδα; Και ποιοι ήταν (και είναι) η στρατηγική, οι επιτυχίες και οι αστοχίες της αμερικανικής διπλωματίας στη χώρα μας;

Αυτά και άλλα πολλά που αφορούν τον αντιαμερικανισμό θα αναλυθούν σε μια ενδιαφέρουσα διαδικτυακή συζήτηση την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου. Αφορμή τα βιβλία της Σώτης Τριανταφύλλου «Μόνοι στον κόσμο: Ευρωπαίοι συγγραφείς, αντιαμερικανισμός και αμερικανική μοναξιά» (Εκδ. Πατάκη) και της Ζηνοβίας Λιαλιούτη «Ο "άλλος" Ψυχρός Πόλεμος» (ΠΕΚ) και «Ο αντιαμερικανισμός στην Ελλάδα 1947-1989» (Εκδ. Ασίνη). Με τις συγγραφείς συνομιλεί ο Δρ. Κωνσταντίνος Φίλης, Εκτελεστικός Διευθυντής του ΙΔΙΣ, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Που συμβαινει

Public
24/02 19:00
Public
Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5