Αναζήτηση Βιβλίο

  • Νέα event
  • Όλα τα event
  • Κατηγορία event
  • Όλοι οι χώροι
  • Περιοχές

Δημήτρης Τσατσούλης, Η θεωρία των Πιθανών Κόσμων και η δραματουργία της Λούλας Αναγνωστάκη

Δημήτρης Τσατσούλης, Η θεωρία των Πιθανών Κόσμων και η δραματουργία της Λούλας Αναγνωστάκη

Οι Εκδόσεις Σοκόλη παρουσιάζουν το βιβλίο του Δημήτρη Τσατσούλη «Η θεωρία των Πιθανών Κόσμων και η δραματουργία της Λούλας Αναγνωστάκη».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Δήμητρα Κονδυλάκη (Δρ Συγκριτικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης-Paris IV, Δραματολόγος-Μεταφράστρια), Πλάτων Μαυρομούστακος (Καθηγητής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ) και Ανδρέας Στάικος (Συγγραφέας-Μεταφραστής). Τη συζήτηση θα συντονίσει η εκδότρια Αθηνά Σοκόλη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Το βιβλίο αναλύει τη δυναμική της θεωρίας των Πιθανών Κόσμων της μυθοπλασίας, με παραδείγματα από την ελληνική και διεθνή δραματουργία, τη λογοτεχνία ή τη φιλμογραφία. Τα πορίσματα της τροπικής λογικής ως προς τους Πιθανούς Κόσμους, τη διακοσμική ταυτότητα των ιστορικών προσώπων και τη μετάπτωσή τους σε μυθοπλαστικά, αλλά και τα πορίσματα της κβαντικής φυσικής για τα Παράλληλα Σύμπαντα και τα ποικίλα χρονικά παράδοξα διασταυρώνονται με τη σημειωτική θεωρία των μυθοπλαστικών Πιθανών Κόσμων σε μια απόπειρα ανάδειξης του διαλόγου μεταξύ ανθρωπιστικών και φυσικών επιστημών. 

Η «παράδοξη» δραματουργία της Λούλας Αναγνωστάκη προσφέρεται ως το κατεξοχήν παράδειγμα εφαρμογής της θεωρίας των Πιθανών Κόσμων και των Υπο-κόσμων των δραματικών προσώπων ή των θεατών, προτείνοντας εναλλακτικά εργαλεία δραματουργικής ανάλυσης με στόχο την πληρέστερη κατανόηση ενός σύνθετου θεατρικού έργου.


Ο Δημήτρης Τσατσούλης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, Δίκαιο, Κοινωνιολογία και Φιλολογία στην Αθήνα και το Παρίσι (Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Paris II, Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales και Paris X). Είναι διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στη Σημειωτική. Διαβάστε άρθρα του Δημήτρη Τσατσούλη στην Athens Voice ΕΔΩ

Που συμβαινει

Θέατρο Σταθμός
20/01 18:00
Θέατρο Σταθμός
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5