Αναζήτηση Βιβλίο

  • Νέα event
  • Όλα τα event
  • Κατηγορία event
  • Όλοι οι χώροι
  • Περιοχές

Με τα λόγια (γίνεται)

Με τα λόγια (γίνεται)

Στην 1η εκδήλωση της 9ης περιόδου τους, οι μηνιαίες ποιητικές συναντήσεις «Με τα λόγια (γίνεται)» και η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζουν, για τρίτη συνεχή χρονιά, μια βραδιά με ελεύθερες, “open mic”, αναγνώσεις αδημοσίευτων ποιημάτων.

Το «ανοιχτό μικρόφωνο» είναι ένας δημοφιλής τύπος εκδήλωσης στο εξωτερικό και αποτελεί ανοιχτή πρόσκληση προς κάθε ποιήτρια και ποιητή –πεπειραμένο ή λιγότερο έμπειρο– να «δοκιμάσει» αδημοσίευτα ποιήματά της/του, διαβάζοντάς τα σε ένα αφοσιωμένο κοινό. Την ημέρα της εκδήλωσης, από τις 19:00, στην είσοδο του Θεάτρου της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, όσες/οι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, θα μπορούν να αναγράψουν το όνομά τους σε πίνακα που θα έχει αναρτηθεί, ώστε να λάβουν μία από τις 12 θέσεις ελεύθερης ανάγνωσης.

Τη βραδιά έχουν προσκληθεί να πλαισιώσουν, διαβάζοντας επίσης αδημοσίευτα ποιήματά τους, ο ποιητής Ορφέας Απέργης και η ποιήτρια Δήμητρα Κωτούλα. Ενδιαμέσως, καθεμία/καθένας από τις/ους συνολικά 12 πρώτες/ους που θα έχουν δηλώσει συμμετοχή, θα διαβάσει αδημοσίευτα ποιήματά της/του συνολικής διάρκειας τριών λεπτών.

Οι δε υπόλοιπες εκδηλώσεις της 9ης περιόδου του 'μτλγ' είναι, συνοπτικά, οι εξής:

 Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2019: «Ο Ελύτης και οι άλλοι», με αφορμή τα 40 χρόνια από την απονομή του βραβείου Νομπέλ στον ποιητή. Την δημιουργική συνομιλία του Ελύτη με παλαιότερους ποιητές, Έλληνες και μη, θα σχολιάσουν, διαβάζοντας τα σχετικά ποιήματα, οι: Ορφέας Απέργης, Παναγιώτης Ιωαννίδης, Δήμητρα Κωτούλα, Παυλίνα Μάρβιν, Γιάννα Μπούκοβα, Όλγα Παπακώστα, Μαρία Τοπάλη και Μάριος Χατζηπροκοπίου.

○ Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020: Ο Χρήστος Σιορίκης (υποψήφιος για το Βραβείο του «Αναγνώστη», 2018) και η Νάντη Χατζηγεωργίου, στην φετινή εκδήλωση του τύπου «1+1», παρουσιάζουν τις «ποιητικές αυτοπροσωπογραφίες» τους.

 Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020: Μια περιδιάβαση στην Ιαπωνική ποίηση με τον μεταφραστή της Παναγιώτη Ευαγγελίδη.

○ Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020: Αφιέρωμα στην αμερικανική ποίηση και τον Bill Knott (1940-2014) για τον «Μήνα της Ποίησης». Ογδόντα χρόνια μετά την γέννηση του Νοττ, σύγχρονες/οι Έλλην(ιδ)ες ποιητ(ρι)ες μεταφράζουν ποιήματα αυτού του ιδιαίτερου ποιητή. Πολυγραφότατος και αναγνωρισμένος (Iowa Poetry Prize∙ Guggenheim Fellowship), εντέλει διέθεσε όλα τα ποιήματά του δωρεάν στο διαδίκτυο. Μετά τον θάνατό του, εκδόθηκε η ανθολογία απ’ όλο το έργο του, με τίτλο I am flying into myself και με εισαγωγή του ποιητή Ron Padgett (ποιήματα του οποίου ακούγονταν στην ταινία Paterson του Jim Jarmusch).

○ Τρίτη 28 Απριλίου 2020: Αφιέρωμα σε 4 Ελληνίδες ποιήτριες: Πολυδούρη (1902-1930) – Αξιώτη (1905-1973) – Χατζηλαζάρου (1914-1987) – Αραβαντινού (1926-1998). Η ένατη περίοδος του «μτλγ» θα κλείσει με άλλη μία επανεπίσκεψη του νεοελληνικού ποιητικού κανόνα. Σύγχρονες/οι Έλλην(ιδ)ες ποιητ(ρι)ες επιλέγουν, διαβάζουν, και σχολιάζουν από το έργο των τεσσάρων σημαντικών ποιητριών.

Που συμβαινει

Ελληνοαμερικανική Ένωση
Από 13/11 έως 28/04
κάθε Τρίτη, κάθε Τετάρτη 19:30
Είσοδος ελεύθερη
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Back to top

Προσεχως

Memoirs are the pixels of my life
Memoirs are the pixels of my life
Αίθουσα Περιτεχνών Καρτέρης
13.12.2019
Memoirs are the pixels of my life
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5