Αναζήτηση Βιβλίο

  • Νέα event
  • Όλα τα event
  • Κατηγορία event
  • Όλοι οι χώροι
  • Περιοχές

Γιώργος Σεφέρης: Ο ήχος του νοήματος. Ο Διονύσης Καψάλης για τον Γιώργο Σεφέρη

Γιώργος Σεφέρης: Ο ήχος του νοήματος. Ο Διονύσης Καψάλης για τον Γιώργο Σεφέρη

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) διργανώνουν τη διάλεξη «Γιώργος Σεφέρης: Ο ήχος του νοήματος. Ο Διονύσης Καψάλης για τον Γιώργο Σεφέρη».

Με αφορμή την έκθεση του Γιάννη Ψυχοπαίδη «Ποιητικά - Η ζωγραφική συναντάει την ποίηση», στο ΚΠΙΣΝ, εγκαινιάζεται μια σειρά διαλέξεων που θέτουν στο κέντρο τους μείζονες Έλληνες ποιητές και το έργο τους μέσα από το ιδιαίτερο πρίσμα ενός διαφορετικού ομιλητή κάθε μήνα.

Ο Διονύσης Καψάλης συγγραφέας και διευθυντής του ΜΙΕΤ, θα μιλήσει για την «ακροαματική φαντασία» του Γιώργου Σεφέρη, τον ήχο της ποίησής του και τον ρυθμό της, «εκεί που η αίσθηση και ο νους συναπαντιούνται απάνου σε μια λέξη» και η έννοια γεφυρώνεται με «μια πανάρχαια τάξη μαγείας». Θα μιλήσει για την ανάγκη να αφουγκραστούμε την οικεία φωνή της ποίησης του Σεφέρη, να την ξαναπροφέρουμε για να την ξανακούσουμε, καθαρή και λαμπερή, όπως είναι ακόμα, κάτω από τις επιστρώσεις του χρόνου και της συνήθειας, και να την αφήσουμε να μας εκπλήξει πάλι.

Ο κατάλογος της έκθεσης αποτελεί συνέκδοση του ΚΠΙΣΝ και του ΜΙΕΤ.

Που συμβαινει

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος - SNF
24/10 19:00
Ελεύθερη είσοδος. Αίθουσα: Πύργος Βιβλίων ΕΒΕ
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος - SNF
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5