Αναζήτηση Βιβλίο

  • Νέα event
  • Όλα τα event
  • Κατηγορία event
  • Όλοι οι χώροι
  • Περιοχές

«Ο φταίχτης» της Εύας Μ. Μαθιουδάκη και του Κωστή Σχιζάκη

«Ο φταίχτης» της Εύας Μ. Μαθιουδάκη και του Κωστή Σχιζάκη

Οι εκδόσεις Καστανιώτη και η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS παρουσιάζουν το μυθιστόρημα «Ο φταίχτης» της Εύας Μ. Μαθιουδάκη και του Κωστή Σχιζάκη. Μια φωτογραφική σχεδόν περιήγηση στη δεκαετία του ’70, ένα βιβλίο που αποκαθηλώνει πρότυπα και μύθους.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

  1. Νίκος Κουρμουλής, δημοσιογράφος-κριτικός λογοτεχνίας,
  2. Παυλίνα Μάρβιν, συγγραφέας
  3. Τάσος Σακελλαρόπουλος, ιστορικός-υπευθ. των Ιστορικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη


Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο Παναγιώτης με τα αδέρφια του και τη μητέρα του Ελένη κατεβαίνουν το 1969 από την Ευρυτανία και εγκαθίστανται στην Αθήνα. Στην πρωτεύουσα της αντιπαροχής, των μικρών και των μεγάλων «κόλπων» προσπαθούν να ξαναγράψουν τη ζωή τους από την αρχή. Μια φωτογραφική σχεδόν περιήγηση στη δεκαετία του ’70, στην κοινωνία που με ανασφαλή βήματα οδεύει προς την ευημερία. Πλήθος ηρώων στους αθηναϊκούς δρόμους και στις γειτονιές, κι ανάμεσά τους ένας ευάλωτος νέος που πορεύεται στα σκοτεινά, με μόνη τη λαχτάρα του για τις μηχανές. Αναμορφωτήριο, στρατός, ψυχιατρείο. Το δράμα κορυφώνεται παραμονές Πρωτοχρονιάς του 1982. Ποιος να ’ναι, άραγε, ο φταίχτης;

Το μυθιστόρημα δύο συγγραφέων. Ένα βιβλίο που αποκαθηλώνει πρότυπα και μύθους παρασύροντας τον αναγνώστη σε ατραπούς όπου το πάθος, η αμφισβήτηση και ο ερωτισμός κλιμακώνουν την αγωνία του μέχρι το τέλος.

Που συμβαινει

Ιανός
23/09 20:30
Είσοδος ελεύθερη
Ιανός
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5