Αναζήτηση Βιβλίο

  • Νέα event
  • Όλα τα event
  • Κατηγορία event
  • Όλοι οι χώροι
  • Περιοχές

Μιχάλης Ψαλιδόπουλος, Τα Δάνεια της Ελλάδας

Μιχάλης Ψαλιδόπουλος, Τα Δάνεια της Ελλάδας

Οι εκδόσεις Παπαδόπουλος και η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS παρουσιάζουν το νέο βιβλίο της σειράς «Σύγχρονη Ιστορία» με τίτλο «Τα Δάνεια της Ελλάδας» του Μιχάλη Ψαλιδόπουλου. Μια ιστορία του διεθνούς δανεισμού της Ελλάδας και της σχέσης του με τις ανάγκες της χώρας στην εξωτερική πολιτική, την άμυνα και την ανάπτυξη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

  1. Ελένη Λουρή, καθ. και πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών-τ. υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
  2. Βασίλης Ράπανος, ακαδημαϊκός-ομ. καθ. του ΕΚΠΑ
  3. Γιώργος Σταθάκης, καθ. Πανεπιστημίου Κρήτης-πρ. βουλευτής-πρ. υπουργός Οικονομίας και Περιβάλλοντος και Ενέργειας
  4. και ο συγγραφέας του βιβλίου.


Τη συζήτηση θα συντονίσει η Κωνσταντίνα Ε. Μπότσιου, αν. καθ. Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου-διευθ. της σειράς «Σύγχρονη Ιστορία».

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μια ιστορία του διεθνούς δανεισμού της Ελλάδας και της σχέσης του με τις ανάγκες της χώρας στην εξωτερική πολιτική, την άμυνα και την ανάπτυξη. Το βιβλίο καλύπτει 200 χρόνια οικονομικής ανάπτυξης, κοινωνικής προόδου, αλλά και χρηματοπιστωτικών κρίσεων και πτωχεύσεων. Υπήρξαν τελικά οφέλη από τη δανειακή πολιτική που ακολούθησε η Ελλάδα; Ποιες και πόσες οφειλές προέκυψαν κατά καιρούς προς τους ξένους δανειστές; Πώς διακανονίστηκαν; Προέκυψαν ωφελήματα και ποια ήταν αυτά; Προς ποια κατεύθυνση διοχετεύθηκαν οι εκάστοτε δανειακοί πόροι;

Εξετάζοντας την ιστορία της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής της Ελλάδας από τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας μέχρι σήμερα, το βιβλίο αυτό συμβάλλει καθοριστικά στην αναγκαία προσπάθεια εθνικής αυτογνωσίας.

Που συμβαινει

Ιανός
26/09 20:30
Είσοδος ελεύθερη
Ιανός
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5