Αναζήτηση Βιβλίο

  • Νέα event
  • Όλα τα event
  • Κατηγορία event
  • Όλοι οι χώροι
  • Περιοχές

Ο Αλίαζ Κοπριβνίκαρ στην Αθήνα

Ο Αλίαζ Κοπριβνίκαρ στην Αθήνα

Ο Σλοβένος συγγραφέας Αλίαζ Κοπριβνίκαρ έρχεται στην Αθήνα για την παρουσίαση του ποιητικού του βιβλίου Ανατομία, όπως και της Ανθολογίας νέων Σλοβένων ποιητών που συμμετέχει.

Στο Έναστρον βιβλιοκαφέ θα παρουσιαστούν τα δύο βιβλία από τον συγγραφέα Χρήστο Αρμάντο Γκέζο και τη μεταφράστριά τους Αγγελική Δημουλή. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το περιοδικό Θράκα και με την υποστήριξη της Ένωσης Σλοβένων Συγγραφέων.

Ο Αλίαζ Κοπριβνίκαρ (1987) είναι ένας από τους χαρακτηριστικότερους ποιητές της νέας Σλοβένικης λογοτεχνίας και κριτικός λογοτεχνίας. Γεννήθηκε στη Λιουμπλάνα της Σλοβενίας. Ζει μεταξύ Πράγας, Λιουμπλιάνας και Βερολίνου. Ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί σε πολλά λογοτεχνικά περιοδικά και ανθολογίες και έχουν μεταφραστεί στα κροατικά, στα σερβικά, στα ελληνικά, στα τσεχικά και στα γερμανικά. Είναι συνυπεύθυνος του Μικροφεστιβάλ της Πράγας και ένας από τους διοργανωτές του Διεθνούς Συμποσίου Κριτικής της Σλοβενίας. Τα ποιητικά του βιβλία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Skuc στη Σλοβενία. Με τις εκδόσεις Βακχικόν συνεργάζεται για την Ανθολογία νέων Τσέχων ποιητών και την Ανθολογία νέων Πορτογάλων ποιητών για τη γνωστή σειρά βιβλίων www.youngpoets.eu.

Περισσότερα για την εκδήλωση εδώ.
Περισσότερα για την Ανατομία εδώ.
Περισσότερα για την Ανθολογία νέων Σλοβένων ποιητών εδώ.

Που συμβαινει

Έναστρον Βιβλιοκαφέ
17/07 19:30
Έναστρον Βιβλιοκαφέ
Back to top

Προσεχως

Memoirs are the pixels of my life
Memoirs are the pixels of my life
Αίθουσα Περιτεχνών Καρτέρης
13.12.2019
Memoirs are the pixels of my life
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5