Αναζήτηση

  • Νέα event
  • Όλα τα event
  • Κατηγορία event
  • Όλοι οι χώροι
  • Κατηγορία χώρων
  • Περιοχές

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β.&Μ. Θεοχαράκη

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β.&Μ. Θεοχαράκη

Ιδρύθηκε από τον Βασίλη και την Μαρίνα Θεοχαράκη το 2004 ως κοινωφελές μη-κερδοσκοπικό ίδρυμα, θεσπισμένο με Προεδρικό Διάταγμα. Το Ίδρυμα στεγάζεται ακριβώς απέναντι απο την Βουλή, στη καρδιά του πολιτιστικού, πολιτικού και εμπορικού κέντρου της Αθήνας, στη γωνία της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας και της οδού Μέρλιν.

Το Ίδρυμα διαθέτει σχεδόν 500 τ.μ. εκθεσιακών χώρων και ένα αμφιθέατρο χωρητικότητας 175 θέσεων. Το καφέ-εστιατόριο, το πωλητήριο και  το φουαγιέ, που μπορεί να στεγάσει μικρές εκθέσεις, είναι διαθέσιμα για το κοινό. Η πρόσβαση σε υπηρεσίες μέσων και βάσεις δεδομένων θα είναι επίσης διαθέσιμη σ’ αυτούς που επιθυμούν να κάνουν το Ίδρυμα μέρος των ερευνητικών τους δραστηριοτήτων.

Η αποστολή του Ιδρύματος είναι να εμπλέξει το κοινό σ’ έναν πλατύ και διεπιστημονικό διάλογο με τις εικαστικές τέχνες και τη μουσική στην Ελλάδα και παγκοσμίως, με κύριο άξονα την εμφάνιση και εξέλιξη του μοντέρνου κατά τον 20ό και 21ο αιώνα. Έτεροι στόχοι του ιδρύματος είναι να προβάλει το έργο Ελλήνων δημιουργών στο εξωτερικό, να χρησιμοποιήσει σύγχρονα μέσα για την διάδοση του περιεχομένου των δραστηριοτήτων του και να αναπτύξει δίκτυα συνεργασίας, συμπράξεις και ανταλλαγές. 

Συνεπές στην αποστολή του, το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που περιλαμβάνει μεγάλης ή μικρής κλίμακας εκθέσεις (θεματικές ή αναδρομικές), συναυλίες, σεμινάρια, εργαστήρια, εκπαιδευτικά προγράμματα και διαλέξεις. Βασική διάσταση του προγράμματος είναι η διεπιστημονική του προσέγγιση, ούτως ώστε να παρουσιαστούν οι εικαστικές τέχνες, η αρχιτεκτονική και η μουσική, στη σχέση τους με άλλες μορφές τέχνης και ερευνητικούς τομείς.

Στο Art Shop του Ιδρύματος, ο επισκέπτης μπορεί να βρει βιβλία, διακοσμητικά, έργα τέχνης, κοσμήματα, όπως και αντικείμενα design εμπνευσμένα από τις μόνιμες συλλογές του Ιδρύματος.

Διατηρώντας αποκλειστικές συνεργασίες με Έλληνες αλλά και Ευρωπαίους καλλιτέχνες, το πωλητήριο του Ιδρύματος στοχεύει να προβάλλει καλλιτέχνες και να παράγει προσιτά αλλά μοναδικά αντικείμενα. Η μεγάλη συλλογή αντικειμένων τέχνης, γλυπτών και μικρογλυπτών είναι ιδανική όχι μόνο για τον μεμονωμένο επισκέπτη αλλά και για εταιρίες ως επαγγελματικά δώρα.

Για τους νεαρούς επισκέπτες υπάρχει μια σειρά εκπαιδευτικών και δημιουργικών παιχνιδιών, βιβλίων και αφισών που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στα υλικά κατασκευής των αντικειμένων, τα οποία είναι φιλικά προς το περιβάλλον και ανακυκλώσιμα

Τέλος, το Café Merlin, που βρίσκεται στον πρώτο όροφο του Ιδρύματος, με την εκλεπτυσμένη, φιλική ατμόσφαιρα και την ευχάριστη θέα στον Εθνικό Κήπο, αποτελεί σημείο συνάντησης όχι μόνο για τους επισκέπτες των εκθεσιακών χώρων του αμφιθεάτρου, αλλά και για τους επαγγελματίες που περνούν τη μέρα τους στο κέντρο της πόλης. Διαθέτει πρωτότυπες επιλογές πιάτων εμπνευσμένων από τη Μεσόγειο, παρασκευασμένων με τα καλύτερα υλικά.


Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Κυριακή 10.00 - 18.00, Πέμπτη 10.00 - 20.00 (Ιούνιος-Σεπτέμβριος: 10.00 - 18.00)
Κλειστά από 1 έως 30 Αυγούστου.

«Θεόφιλος. Ο Τσολιάς της Ζωγραφικής» στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
«Θεόφιλος. Ο Τσολιάς της Ζωγραφικής» στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
Από 10/11 έως 30/01
κάθε Δευτέρα, κάθε Τρίτη, κάθε Τετάρτη, κάθε Παρασκευή, κάθε Σάββατο, κάθε Κυριακή 10:00-18:00
κάθε Πέμπτη 10:00-20:00
«Θεόφιλος. Ο Τσολιάς της Ζωγραφικής» στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
Διευθυνση: Βασ. Σοφίας 9 & Μέρλιν 1
Περιοχη: Αθήνα > Κολωνάκι
Τηλεφωνο: 2103611206
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5