Αναζήτηση

  • Νέα event
  • Όλα τα event
  • Κατηγορία event
  • Όλοι οι χώροι
  • Κατηγορία χώρων
  • Περιοχές

Πινακοθήκη Γιώργου Ν. Βογιατζόγλου

Πινακοθήκη Γιώργου Ν. Βογιατζόγλου

Η Πινακοθήκη Γιώργου Ν. Βογιατζόγλου, ονομάστηκε «Σπάρτη» (Μικράς Ασίας), τιμής ένεκεν στον τόπο καταγωγής των γονέων του, Νίκου και Στέλας Βογιατζόγλου και αποτελεί έναν νέο πυρήνα πολιτισμού στην περιοχή της Νέας Ιωνίας Αττικής. Εγκαινιάστηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2013 από την Πρύτανη Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ.

Ύστερα από 30 χρόνια συλλεκτικής δραστηριότητας, ο αρχιτέκτονας Γιώργος Βογιατζόγλου, πραγματοποιεί έναν στόχο, ένα όνειρο ζωής, προσφέροντας το χώρο αυτό στους συντοπίτες του, πολίτες της Νέας Ιωνίας, και σε όλους τους φιλότεχνους ανά την Ελλάδα.

Η Πινακοθήκη, είναι ανοικτή στο κοινό, φιλοξενεί περιοδικές εκθέσεις με έργα από τη Συλλογή Βογιατζόγλου, μοντέρνων και σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών, και  καλύπτει την περίοδο από τη δεκαετία του 1960 έως σήμερα. Παράλληλα με τις  εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, γλυπτικής κ.λπ., ποικίλα πολιτιστικά δρώμενα εντάσσονται στις εκδηλώσεις στο χώρο, όπως θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, ομιλίες, ημερίδες και παρουσιάσεις βιβλίων.

Έμφαση δίνεται στο σχεδιασμό και την εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τα προγράμματα απευθύνονται σε σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά, πανεπιστήμια και εκπαιδευτικούς οργανισμούς.

Η Πινακοθήκη Γιώργου Ν. Βογιατζόγλου φιλοδοξεί να δημιουργήσει μία ποιοτική, σταθερή και δυναμική σχέση με το φιλότεχνο κοινό.


Ώρες Λειτουργίας

Πέμπτη - Παρασκευή 11.00 - 19.00

Σάββατο 11.00 - 15.00

 

Διευθυνση: Ελ. Βενιζέλου 63-71
Περιοχη: Δυτικά Προάστια > Νέα Ιωνία
Τηλεφωνο: 2102710472
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5