Αναζήτηση

  • Νέα event
  • Όλα τα event
  • Κατηγορία event
  • Όλοι οι χώροι
  • Κατηγορία χώρων
  • Περιοχές

Πινακοθήκη Γρηγοριάδη

Πινακοθήκη Γρηγοριάδη

Η ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ παρουσιάζει τη συλλογή του γιατρού Γιώργου Γρηγοριάδη, δημάρχου επί σειράς ετών στο Νέο Ηράκλειο και ιστορικού στελέχους της αριστεράς.

Η συλλογή Γρηγοριάδη, από τις απαρχές της, ξεκινά με μια ιδιαιτερότητα. Δημιουργήθηκε για να αποτελέσει ένα δημόσιο γεγονός. Φροντίδα της υπήρξε μια και μοναδική: η διαφύλαξη της εικαστικής κληρονομιάς της χώρας μας, η ενίσχυση των καλλιτεχνών και κυρίως η δημοσιοποίηση και παρουσίαση της. Αυτό το γεγονός, άλλωστε, επιτυγχάνεται τώρα με την ίδρυση της.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο χώρος που επιλέχθηκε για να στεγαστεί βρίσκεται στο Νέο Ηράκλειο, τον δήμο που υπηρετεί για δεκαετίες ο δημιουργός της.

Η πινακοθήκη Γρηγοριάδη επιδιώκει να λειτουργήσει παραδειγματικά. Δεν αναζητά μόνον τον προορισμό της στην παρουσίαση σημαντικών έργων της ελληνικής τέχνης. Βρίσκει τον στόχο της μέσα από την εικαστική καλλιέργεια των νέων ανθρώπων. Οι επισκέψεις σχολείων, οι ξεναγήσεις, τα εικαστικά μαθήματα διαμορφώνουν και το ιδιαίτερο στίγμα της.

Επίσης, επιθυμεί να διατυπώσει ένα νέο ορισμό για τον εκθεσιακό χώρο. Αντιλαμβάνεται την πινακοθήκη ως ένα χώρο στον οποίο θα φιλοξενείται μια πληθώρα από δραστηριότητες όπως διαλέξεις, προβολές ταινιών, κονσέρτα και συζητήσεις. Μια πινακοθήκη ανοιχτή στο κοινό που να αποτελεί τη βάση μιας ευρύτερης συζήτησης ανάμεσα στον καλλιτέχνη, το κοινό και την κοινωνία.

Οι εκθέσεις που περιοδικά θα φιλοξενούνται θα έχουν ως βάση τους έργα της συλλογής. Ταυτόχρονα θα παρουσιάζονται σύγχρονοι δημιουργοί. Κάθε φορά θα επιδιώκεται η συνεργασία με άλλους φορείς και ιδρύματα ώστε να επιτυγχάνεται η πληρέστερη παρουσίαση μιας έκθεσης. Τέλος, η δημιουργία εικαστικών συμβάντων που να συνδέονται με τη ζωή του δήμου και να αλλάζουν το δημόσιο χώρο αποτελεί μια άλλη στόχευση της.


Ωράριο λειτουργίας

Τρίτη - Παρασκευή: 10.00 - 15.00 & 18.00 - 21.00 

Σάββατο & Κυριακή: 11.00 - 14.00

Δευτέρα κλειστά

Είσοδος ελεύθερη.

Διευθυνση: Μαρίνου Αντύπα 18
Περιοχη: Βόρεια Προάστια > Ηράκλειο
Τηλεφωνο: 2102719744
Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5