Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Ανδρέας Ράγκναρ Κασάπης, Τo see a block of flats as a cave

Ανδρέας Ράγκναρ Κασάπης, Τo see a block of flats as a cave

Στην ατομική του έκθεση στην γκαλερί Kafayan, o Ανδρέας Ράγκναρ Κασάπης παρουσιάζει μία πολυσχιδή εγκατάσταση αποτελούμενη από ζωγραφικά έργα, κείμενo και αρχειακό φωτογραφικό υλικό. Ταυτόχρονα η έκθεση συνοδεύεται από μουσικό έργο που παρουσιάζεται και είναι διαθέσιμο ψηφιακά

Όπως παρατηρεί ο καλλιτέχνης για τη νέα σειρά έργων: «Τα θέματά μου είναι τοπία ή τουλάχιστον μια “περιοχή” που κρατάει εντός της τα αντικείμενα αδιαχώριστα. Συνεχίζουν να με απασχολούν η έννοια της Χροιάς και κατ’ επέκταση του ψυχικού τόνου (Stimmung). Η διάρκεια (la durée) και κατ’ επέκταση η υποκειμενική εμπειρία και ο βιωμένος χρόνος. Η απόσταση και ως εκ τούτου η προοπτική και οι στρεβλώσεις της».

O Ανδρέας Ράγκναρ Κασάπης, έχοντας την ψυχανάλυση, τη φαινομενολογία και τη σύγχρονη πολιτιστική κριτική ως βασικά μεθοδολογικά εργαλεία, επικεντρώνεται σε θέματα που αφορούν τους μηχανισμούς αντίληψης, μνήμης και αναπαράστασης. Με αφετηρία γνωστικές θεωρίες της αντίληψης των αντικειμένων, τα ζωγραφικά έργα του Κασάπη θέτουν ερωτήματα σχετικά με το αποτύπωμα των τεχνικών εικόνων στην αντίληψη και τη μνήμη στη σύγχρονη εποχή.