Αναζήτηση Τέχνες

  • Νέα event
  • Όλα τα event
  • Κατηγορία event
  • Όλοι οι χώροι
  • Κατηγορία χώρων
  • Περιοχές

Ανδρέας Λόλης: Ατομική έκθεση στην γκαλερί The Breeder

Ανδρέας Λόλης: Ατομική έκθεση στην γκαλερί The Breeder

H γκαλερί The Breeder παρουσιάζει την νέα ατομική έκθεση του Ανδρέα Λόλη, ένα εγχείρημα βασισμένο στην πολυετή και ενδελεχή του σπουδή πάνω στην συμπεριφορά και τις δυνατότητες του μαρμάρου. Η έκθεση περιλαμβάνει ένα νέο σώμα έργων που αποτελείται από δέκα καμβάδες, οι οποίοι συγχέουν τα όρια μεταξύ γλυπτικής και ζωγραφικής και ενεργοποιούν το χώρο γύρω τους με απρόσμενους τρόπους.

Ο Λόλης παρουσιάζει το μάρμαρο, σμιλεμένο με αβρότητα στo μέγεθος ενός συμβατικού καμβά και τοποθετημένο τόσο στους τοίχους όσο και στο δάπεδο της γκαλερί, σε μια προσπάθεια να εξερευνήσει τους περιορισμούς της παραδοσιακής γλυπτικής προκαλώντας παράλληλα τις συμβατικές θεωρήσεις για το τί μπορεί να θεωρηθεί ζωγραφική. Tο έργο του διευρύνει την έννοια της ζωγραφικής πέρα από το κάδρο ή την επιφάνεια του καμβά. Αμφισβητώντας την παραδοσιακή γλυπτική όπως έχει εδραιωθεί, στατική και πυκνή, ο Λόλης διαπερνά το μάρμαρο δημιουργώντας ένα κενό που αποκαλύπτει κρυφές πτυχές του υλικού και εμπλουτίζει την εμπειρία του χώρου. Σαν να δημιουργεί έναν φανταστικό διάλογο μεταξύ του Henry Moore και της σειράς έργων Tagli (Cut) του Lucio Fontana, η ρωγμή στον καμβά του Λόλη επεκτείνει την επιφάνεια προς τα έξω κάνοντας παράλληλα ένα άνοιγμα στο χώρο.

Αυτά τα τρυπήματα και σκισίματα προσφέρουν την ευκαιρία στα αλλιώς κρυφά σημεία του έργου να αναδυθούν στην επιφάνεια και να γίνουν φορείς μηνυμάτων. Για τον καλλιτέχνη, αυτό το κενό λειτουργεί σαν μεταφορά των ξεθωριασμένων αναμνήσεων, των θαμπών νοητικών εικόνων από πρόσωπα που δεν βρίσκονται πια στη ζωή του. Ωστόσο, για να ερμηνεύσει το σύνολο των έργων ο θεατής χρειάζεται να επιστρατεύσει την προσωπική του προοπτική για τα διάφορα στοιχεία τους, προκειμένου να φτάσει στην απόλυτη εκφραστική τους δυνατότητα. Με τα σκισίματα ο Λόλης ανοίγει τους καμβάδες του σε χιλιάδες ερμηνευτικές πιθανότητες, προσκαλώντας τον θεατή να ολοκληρώσει μια άσκηση πάνω σε θέματα προοπτικής, την οποία ξεκίνησε ο ίδιος ο καλλιτέχνης.

Που συμβαινει

The Breeder
Από 16/09 έως 15/10
κάθε Τρίτη, κάθε Τετάρτη, κάθε Πέμπτη, κάθε Παρασκευή 12:00-20:00
κάθε Σάββατο 12:00-18:00
Είσοδος ελεύθερη
The Breeder
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5