Αναζήτηση Τέχνες

  • Νέα event
  • Όλα τα event
  • Κατηγορία event
  • Όλοι οι χώροι
  • Κατηγορία χώρων
  • Περιοχές

«Λίγος Παράδεισος Ακόμη» από τον Κώστα Τσώλη

Κώστας Τσώλης

Η αίθουσα τέχνης «εκφραση - γιαννα γραμματοπουλου» παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Κώστα Τσώλη με τίτλο «Λίγος Παράδεισος Ακόμη…».

Για τον καλλιτέχνη η έκθεση αποτελεί μια μικρή συνέχεια της έκθεσης Άλλη μια Μέρα στον Παράδεισο… που πραγματοποιήθηκε στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (2018), στη Μονή Λαζαριστών της Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση περιλαμβάνει μια ενότητα έργων που παρουσιάζονται για πρώτη φορά και αποτελούν μέρος της δουλειάς του εικαστικού τα τελευταία δέκα χρόνια: ζωγραφικές συνθέσεις, κολλάζ, βιβλία, γλυπτικά αντικείμενα, επιζωγραφισμένα τυπώματα, βίντεο.

Ο Κώστας Τσώλης συνεχίζει να εξερευνά τη σχέση μνήμης-ιστορίας μέσα από εικόνες δημοσιευμένες σε εφημερίδες, περιοδικά και αφίσες αλλά και μέσα από εικόνες προερχόμενες από το διαδίκτυο, από ντοκιμαντέρ ή κινηματογραφικές ταινίες. Οι ζωγραφισμένες εικόνες που προκύπτουν από αυτές τις πηγές καταστρέφονται, μεταπλάθονται και αποδομούνται, επικαλυπτόμενες με οριζόντιες ή κάθετες γραμμές. Η συνδυαστική σχέση εικόνων, υλικών και μέσων που χρησιμοποιεί εντείνει τα ερωτήματα για τους πλαστούς «παραδείσους» που δημιουργούμε για να ζήσουμε.

Ο ειρωνικός τίτλος προσκαλεί τον θεατή σε ένα ταξίδι μνήμης και ιστορίας, αφήνοντάς τον να επιλέξει τον βαθμό της συμμετοχής και της εμπλοκής του σ' αυτό με όχημα τις αναφορές και τον μύθο που κουβαλάει η κάθε εικόνα.

Ο Κώστας Τσώλης θέτει μια σειρά από κοινωνικά και πολιτικά, υπαρξιακά και οντολογικά ζητήματα, οδηγούμενος σε μια πρωτότυπη σύλληψη και αφήγηση, μια πολυεπίπεδη κατάθεση και μορφοποίηση προτάσσοντας μια διαφορετική αντίληψη θέασης και ερμηνείας της παραστατικής εικόνας.

Που συμβαινει

Έκφραση "Γιάννα Γραμματοπούλου"
Από 17/06 έως 24/07
κάθε Τρίτη, κάθε Πέμπτη, κάθε Παρασκευή 11:00-20:00
κάθε Τετάρτη 11:00-18:00
κάθε Σάββατο 11:00-15:00
Έκφραση "Γιάννα Γραμματοπούλου"
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5