Αναζήτηση Τέχνες

  • Νέα event
  • Όλα τα event
  • Κατηγορία event
  • Όλοι οι χώροι
  • Κατηγορία χώρων
  • Περιοχές

Ο Γιάννης Ζινδριλής βάζει «Γκολ στη φτώχεια»

Ο Γιάννης Ζινδριλής βάζει «Γκολ στη φτώχεια»

Η φωτογραφική έκθεση με θέμα την Εθνική Αστέγων και το κοινωνικό ποδόσφαιρο του Γιάννη Ζινδριλή έρχεται στο «σχεδία home».

Η φωτογραφική έκθεση με θέμα την Εθνική Αστέγων και το κοινωνικό ποδόσφαιρο του Γιάννη Ζινδριλή, στα πλαίσια της φωτογραφικής σειράς «Greek Homeless National Team», παρακολουθεί τις αποστολές της Εθνικής Αστέγων σ' ένα είδος backstage, κυρίως κατά το στήσιμο των προσωρινών γηπέδων και το παρασκήνιο γύρω απ' αυτό, όπως, επίσης, και κατά την δραστηριότητα που ακολουθεί το τέλος των αγώνων.

Οι εικόνες κινούνται στο πλαίσιο της φωτογραφίας ντοκουμέντου, ενός φωτογραφικού είδους που παράγει ξεκάθαρες και ακριβείς αναπαραστάσεις ανθρώπων, χώρων και γεγονότων. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από το 2016 έως το 2018, κατά τη διάρκεια των αποστολών σε τρία παγκόσμια κύπελλα, στη Γλασκόβη, στο Όσλο, και στην πόλη του Μεξικού, καθώς και στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Κοινωνικού Ποδοσφαίρου, το καλοκαίρι του 2018 στο Γκρατς και κατά την περιοδεία της Εθνικής Αστέγων σε προσφυγικούς καταυλισμούς την περίοδο 2016-2017.

Στην πρωτοβουλία κοινωνικού ποδοσφαίρου συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, ανεξαρτήτως φυλής και ποδοσφαιρικού ταλέντου, που βιώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό σε ακραίες μορφές (άστεγοι, πρόσφυγες, συνάνθρωποί μας που είναι ενταγμένοι σε κάποιο πρόγραμμα απεξάρτησης κλπ.). Η Εθνική Αστέγων εντάσσεται στην πρωτοβουλία κοινωνικού ποδοσφαίρου «Γκολ στη Φτώχεια» του περιοδικού δρόμου «Σχεδία». «Παίζουμε μπάλα για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και όχι απαραίτητα καλύτεροι ποδοσφαιριστές», είναι το μότο της πρωτοβουλίας.


Λίγα λόγια για τον φωτογράφο
Ο Γιάννης Ζινδριλής γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1982. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Τοπογραφίας και του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Μέσων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Έχει παρακολουθήσει τα σεμινάρια «Θέματα Θεωρίας Εικαστικών Τεχνών και Φωτογραφίας» και «Περί τοπίου: Εικόνες, Συναισθήματα, Πολιτική», στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας.

Που συμβαινει

Σχεδία home
Από 14/08 έως 26/08
κάθε Πέμπτη, κάθε Παρασκευή 08:30-01:00
κάθε Δευτέρα, κάθε Τρίτη, κάθε Τετάρτη, κάθε Σάββατο, κάθε Κυριακή 08:30-00:30
Είσοδος ελεύθερη. Εγκαίνια: Πέμπτη 13 Αυγούστου, στις 20:00
Σχεδία home
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5