Αναζήτηση Τέχνες

  • Νέα event
  • Όλα τα event
  • Κατηγορία event
  • Όλοι οι χώροι
  • Κατηγορία χώρων
  • Περιοχές

Μιχάλης Μανουσάκης, Τόποι αλμύρας σε χρόνους εσπέρας

topoi almyras se xronoys esperas mixalis manoysakis ekfrasi gianna grammatopoyloy

Η αίθουσα τέχνης «ε κ φ ρ α σ η – γιαννα γραμματοπουλου» παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Μιχάλη Μανουσάκη με τίτλο «Τόποι αλμύρας σε χρόνους εσπέρας».

Ο Μιχάλης Μανουσάκης έρχεται ξανά να παρουσιάσει εικόνες οικίες που ζούμε, ή χάσαμε ή ξεχάσαμε. Εικόνες απαραίτητες για την συνέχεια του βίου μας, εφόσον η λαχτάρα για τον άλλο είναι κοινός τόπος.

Μεγαλώνοντας, αυτό που αντιλαμβάνεται κι επεξεργάζεται ο καλλιτέχνης είναι ό, τι ο ίδιος κρατά στην καρδιά του, μικρές στιγμές για μελλοντικά πλάνα που τον ανησυχούν. Ο χρόνος θα δείξει το πόσο αυτές οι μικρές και ίσως ασήμαντες καταστάσεις θα διαγράψουν πορεία ουσιαστική για τις αγωνίες του.

Ο Μιχάλης Μανουσάκης παρουσιάζει μικρές ζωγραφιές 50x70 cm και μικρότερα σχέδια Α4 σαν προετοιμασία ενός ταξιδιού, ελπίζοντας ατέρμονου.

Έχων σώας τας φρένας και τα μάτια σχεδόν κλειστά για να μπορεί να φαντάζεται την αιωνίως άλλη διάσταση του κόσμου και με τα σώματα των ανθρώπων πάντα γυμνά, όπως τότε που μπορεί να θυμάται, θα είναι εκεί στην αίθουσα τέχνης  εκφραση –γιαννα γραμματοπουλου από τις 21 Φεβρουαρίου για ν’ ανταλλάξει βλέμματα και χειρονομίες που θα τον βοηθήσουν να επανεξετάσει τον λόγο αυτής της έκθεσης.


Εγκαίνια: Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 19.30

*Την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020 θα πραγματοποιηθεί Gallery Night στο πλαίσιο της Νύχτας Πολιτισμού του Athens Culture Net και η γκαλερί θα παραμείνει ανοικτή έως τα μεσάνυχτα.

Που συμβαινει

Έκφραση "Γιάννα Γραμματοπούλου"
Από 22/02 έως 21/03
κάθε Σάββατο 11:00-15:00
κάθε Τρίτη, κάθε Πέμπτη, κάθε Παρασκευή 11:00-20:00
κάθε Τετάρτη 11:00-18:00
Έκφραση "Γιάννα Γραμματοπούλου"
Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5