Αναζήτηση Τέχνες

  • Νέα event
  • Όλα τα event
  • Κατηγορία event
  • Όλοι οι χώροι
  • Κατηγορία χώρων
  • Περιοχές

Ισορροπώντας σε δυο διαστάσεις

Ομαδική Έκθεση "Ισορροπώντας σε δύο διαστάσεις" στον Εικαστικό Κύκλο Sianti Gallery

Ο Εικαστικός Κύκλος Sianti Gallery στην έναρξη της δεκαετίας με γνώμονα την αρμονία ισορροπεί σε δύο διαστάσεις εγκαινιάζοντας την έκθεση «Ισορροπώντας σε δύο διαστάσεις». Τη στιγμή που οργανωνόταν η έκθεση «έφυγε» από τη ζωή ο μεγάλος δάσκαλος Δημοσθένης Κοκκινίδης. Η γκαλερί Sianti του την αφιερώνει ως ένα ευχαριστώ για το μεγάλο έργο που άφησε σε όλους.

Στην έκθεση αυτή με τη ζωγραφική να απευθύνεται πρωτίστως στην όραση, ο θεατής καλείται να παρατηρήσει τη συνομιλία μεταξύ ενός μεγάλου και ενός μικρού σε διαστάσεις έργου του ίδιου καλλιτέχνη.

Η αλλαγή κλίμακας επηρεάζει τα δομικά στοιχεία του έργου εξασφαλίζοντας, όμως, μεγάλη εκφραστική ελευθερία στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Αγγελίδη Πασχάλη, Αντωναρόπουλο Χρήστο, Βαλυράκη Γιάννη, Καζάζη Γιώργο, Καραβούζη Σαράντη, Κοκκινίδη Δημοσθένη, Κούκο Δημήτρη, Λάλα Θανάση, Μπελιβανάκη Λίλα, Παπαηλιάκη Ηλία, Παπαϊωάννου Χριστίνα, Σάμιο Παύλο, Σιάγκρη Παναγιώτη, Σόρογκα Σωτήρη, Τόλη Κωνσταντίνο, Τσόκλη Κώστα, Χανιώτη Δήμητρα και Χάρο Μανώλη.

Από την άλλη, η γλυπτική συνδυάζοντας οπτικά και απτικά στοιχεία εντυπωσιάζει με την υλική της παρουσία, την πλαστική υπεροχή και τον εμπλουτισμό του χώρου. Οι συμμετέχοντες γλύπτες, Βαρώτσος Κώστας, Γαβαλάς Στέλιος, Ρόκος Κυριάκος, Σαραντοπούλου Χριστίνα αν και δεσμεύονται από το υλικό τυγχάνουν εξίσου ευρείας αποδοχής, όπως και τα ζωγραφικά έργα.

Τελικά, ο θεατής έχει την ευκαιρία να παρατηρήσει και να διακρίνει μικρές ή και μεγαλύτερες λεπτομέρειες που συνθέτουν την καλλιτεχνική ταυτότητα του κάθε δημιουργού. Η θεματολογία κάθε έργου, η χρωματική παλέτα και η τεχνοτροπία είναι άραγε κοινή όταν το μέγεθος αλλάζει; Συμπυκνώνεται η ταυτότητα ή διατηρείται σε κάθε εφαρμογή; Όλα αυτά μπορούν να απαντηθούν με μια επίσκεψη στην έκθεση της Sianti Gallery .

Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, διατίθενται λαχνοί των 10 ευρώ για την κλήρωση του κοινού ζωγραφικού έργου του Χρήστου Αντωναρόπουλου και του Παναγιώτη Σιάγκρη, που θα κληρωθεί στις 15 Φεβρουαρίου 2020 μαζί με την Κοπή της Πίτας. Όλα τα έσοδα των λαχνών θα δοθούν στα Παιδικά Χωριά SOS και ένας τυχερός θα κερδίσει το έργο των καλλιτεχνών στην κλήρωση που θα γίνει παρουσία της Άννης Κατσούλη εκπροσώπου των Παιδικών Χωριών SOS.


Εγκαίνια: Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 12:00

Επιμέλεια έκθεσης: Σιαντή Βασιλική

Που συμβαινει

Εικαστικός Κύκλος Sianti
Από 18/02 έως 29/02
κάθε Τρίτη, κάθε Πέμπτη, κάθε Παρασκευή 10:00-20:00
κάθε Τετάρτη 10:00-15:00
κάθε Σάββατο 10:00-16:00
Εικαστικός Κύκλος Sianti
Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5