Αναζήτηση Τέχνες

  • Νέα event
  • Όλα τα event
  • Κατηγορία event
  • Όλοι οι χώροι
  • Κατηγορία χώρων
  • Περιοχές

Michael Ashkin, Were it not for

Michael Ashkin Were it not for Kaktos Project

Το Κaktos Project εγκαινιάζει τις δραστηριότητες του με την ατομική έκθεση του Αμερικανού καλλιτέχνη Michael Ashkin. O Michael Ashkin (γ.1955), είναι Πρόεδρος της Σχολής Τέχνης, Αρχιτεκτονικής και Αστικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Cornell στη Νέα Υόρκη. Έχει λάβει μέρος στη Documenta 11 και στη Whitney Biennial, ενώ έχει ατομικές εκθέσεις σε μουσεία όπως στo Secession στη Βιέννη και στο Weatherspoon Art Museum, University of S. Carolina. Η δουλειά του βρίσκεται στις μόνιμες συλλογές σημαντικών μουσείων, όπως το Whitney Museum of Art, Νέα Υόρκη, San Diego Museum of Contemporary Art, Carnegie Museum of Art, MUDAM Luxembourg, μεταξύ άλλων.

Η δουλειά του Ashkin αφορά το αστικό τοπίο και το πώς η έννοια που έχουμε του δημόσιου και ιδιωτικού χώρου διαμορφώνεται από πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες. Στην έκθεση στην Αθήνα θα παρουσιάσει μια εγκατάσταση 450 φωτογραφιών, που απεικονίζουν εγκαταλελειμμένα εμπορικά συγκροτήματα, γκρεμισμένα σπίτια, καθώς και τόπους και ακτές με απομεινάρια αποτυχημένων κατασκευών στο Λος Άντζελες. Ο τίτλος της έκθεσης, δανείζεται το όνομά της από το ομώνυμο ποίημα του καλλιτέχνη και θέτει το ερώτημα πώς θα ήταν τα πράγματα αν ήταν διαφορετικά.


Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου από τις 12-4μμ με την παρουσία του καλλιτέχνη. Η έκθεση θα συνοδεύεται από κατάλογο με κείμενο του Bernard Yenelouis.

Που συμβαινει

Kaktos Project
Από 15/02 έως 11/04
κάθε Σάββατο 11:00-15:00
Kaktos Project
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5