Αναζήτηση Τέχνες

  • Νέα event
  • Όλα τα event
  • Κατηγορία event
  • Όλοι οι χώροι
  • Κατηγορία χώρων
  • Περιοχές

Δημήτρης Κουκλάκης, Οι άγιοι φόβοι μου

Δημήτρης Κουκλάκης, Οι άγιοι φόβοι μου, Chili Art Gallery

«…Τα έργα μου τα δουλεύω με σίδερο και μπρούντζο, σε μια αίσθηση «αφηρημένου ρεαλισμού», μία «τέχνη» στιβαρά εφαρμοσμένη προκειμένου να μπορεί κάποιος να χτίσει συναισθήματα και όνειρα… Τα έργα αυτά, γρίφοι… μικρά αινίγματα, παίζουν με το φως… το σκοτεινό φως. Το φως, λοιπόν, φωτεινό, εκτυφλωτικό, ερμηνευτικό. Κι εγώ να προσπαθώ να συλλαβίσω, να αποκρυπτογραφήσω, να ερμηνεύσω αυτό το φως… αυτό το σκοτεινό φως… το φως όμως πάντα», έγραφε ο γλύπτης Δημήτρης Κουκλάκης πριν από 6 χρόνια όταν παρουσίασε την πρώτη του ατομική έκθεση στην Chili Art Gallery.

Τώρα, εν έτει 2020 επιστρέφει στον «τόπο του εγκλήματος» για να φωτίσει, στην τρίτη του ατομική έκθεση, τους «Άγιους Φόβους» μας, σε μια εντυπωσιακή παρουσίαση με έργα μεγάλων διαστάσεων, «οπλισμένα» με έννοιες αρχετυπικές…ο Έρωτας, ο Θάνατος, ο Φόβος, η Προδοσία, ο Φθόνος, η Επιθυμία είναι ξόανα, σύμβολα των αιώνιων φόβων των ανθρώπων, που σμίλεψε ο Δημήτρης στον μακαριανό πωρόλιθο και στα ξύλα, τα οποία έχει ντύσει περίτεχνα με μπρούντζο.

Η έκθεση εγκαινιάζεται το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020, ώρα 20.00


Η Chili Art Gallery ιδρύθηκε το 2010 και βρίσκεται στο Θησείο δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα», μια ανάσα από το πιο ζωντανό σημείο της πόλης μας, το Γκάζι.

Αποτελεί έναν πολιτιστικό χώρο, όπου οι φιλότεχνοι και το κοινό γενικότερα μπορούν να έρχονται σε επαφή με όλες τις μορφές της Σύγχρονης Τέχνης.

Ζωγραφική, γλυπτική, κολάζ/συνθέσεις, εγκαταστάσεις/κατασκευές, χαρακτική, φωτογραφία μαζί με εφαρμογές σχεδιασμού και αισθητικής, παρουσιάζονται σε μηνιαία βάση με ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και events.

Βασικός στόχος της Chili Art Gallery είναι η υποστήριξη ανερχόμενων αλλά και καταξιωμένων Ελλήνων και Ξένων Καλλιτεχνών.

Επίσης λειτουργεί art shop με καλλιτεχνικά δώρα, σχέδια, χαρακτικά, κοσμήματα, μικρογλυπτά και άλλα. Ο χώρος είναι ιδανικός για εκδηλώσεις εταιρικές ή ιδιωτικές, συναντήσεις, παρουσιάσεις, σεμινάρια κλπ. σε περιστασιακή ή τακτική βάση.

Που συμβαινει

Chili Art Gallery
Από 20/01 έως 30/01
κάθε Δευτέρα, κάθε Τρίτη, κάθε Τετάρτη, κάθε Πέμπτη, κάθε Παρασκευή 10:30-18:00
κάθε Σάββατο 11:00-15:00
Είσοδος ελεύθερη
Chili Art Gallery
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5