Αναζήτηση Τέχνες

  • Νέα event
  • Όλα τα event
  • Κατηγορία event
  • Όλοι οι χώροι
  • Κατηγορία χώρων
  • Περιοχές

20/20 High Vision

20/20 High Vision, Art Zone 42

Η γκαλερί Art Zone 42 παρουσιάζει την πρώτη έκθεση της νέας χρονιάς με τίτλο «20/20 Ηigh Vision» σε επιμέλεια της θεωρητικού τέχνης Domna Chanoumidou.

Η νέα χρονιά του 2020 που ανοίγει μια νέα δεκαετία, φέρει έναν αριθμό με έντονο συμβολισμό που παραπέμπει στη μονάδα μέτρησης της οπτικής οξύτητας στην οφθαλμολογία, καθώς το 20/20 είναι η μέτρηση της απόλυτης οξείας όρασης σε έναν φυσιολογικό άνθρωπο. Ωστόσο σε ένα δεύτερο επίπεδο ανάγνωσης, ο αριθμός αυτός στην αριθμολογία θεωρείται θεϊκός και συνδέεται με την πνευματικότητα και την αφύπνιση της ανθρώπινης συνείδησης.

Έτσι, μεταφορικά το νέο έτος μεταφράζεται πολύ συχνά ως μια χρονιά ορόσημο κατά την οποία ο οικουμενικός άνθρωπος θα αποκτήσει οξεία αντίληψη και συναίσθηση, θα ενώσει κομμάτια του παζλ που του έλειπαν για να δει επιτέλους τη «μεγάλη εικόνα» που αγνοούσε, ξεκάθαρα. Είναι η χρονιά της απόλυτης ανύψωσης της πνευματικής του φύσης.

Έλληνες σύγχρονοι εικαστικοί αποτυπώνουν τη δική τους προσωπική θεώρηση της πνευματικής αυτής «αποκάλυψης», φέρνοντας στο προσκήνιο τον πνευματικό ρόλο της ίδιας της καλλιτεχνικής τους φύσης και προσφοράς.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Νάσια Αγοραστίδου, Έλενα Αρσενίδου,Ειρήνη Βέρρου, Μαρία Βύρρα, Πόπη Καλφοπούλου, Γιάννης Καμίνης, Άννα Κατιμερλή, Αγγελική Μπόμπορη, Φλώρα Παπαπολυχρονίου, Βίκυ Σαρρή, Στέλλα Σεβαστοπούλου, Μαρία Σταμάτη, Γιάννης Στεμπίλης, Αγγελική Συμεωνίδη, Μαίρη Τριβιζά, Ευθύμης Τριποτσέρης, Ch2_artist


Εγκαίνια: 16 Ιανουαρίου, 20.00

Που συμβαινει

Art Zone 42
Από 17/01 έως 08/02
κάθε Τρίτη, κάθε Πέμπτη, κάθε Παρασκευή 15:00-21:00
κάθε Τετάρτη, κάθε Σάββατο 11:00-15:00
Art Zone 42
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5