Αναζήτηση Τέχνες

  • Νέα event
  • Όλα τα event
  • Κατηγορία event
  • Όλοι οι χώροι
  • Κατηγορία χώρων
  • Περιοχές

Μιχάλης Αρφαράς, Προσωπικές Μυθοπλασίες

Μιχάλης Αρφαράς, «Προσωπικές Μυθοπλασίες», Έκφραση "Γιάννα Γραμματοπούλου"

Η αίθουσα τέχνης «ε κ φ ρ α σ η – γιαννα γραμματοπουλου» παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Μιχάλη Αρφαρά με τίτλο «Προσωπικές Μυθοπλασίες».

Η έκθεση αποτελεί μια πολυμεσική εικαστική πρόταση, που δημιουργείται από την συνύπαρξη ζωγραφικών, γλυπτικών και κινηματογραφικών έργων, καταλαμβάνοντας όλους τους χώρους της γκαλερί. Τα ζωγραφικά έργα της έκθεσης αποτελούν μια σειρά από πειραματικές μικτές τεχνικές που δημιουργήθηκαν πρόσφατα και παρουσιάζονται για πρώτη φορά.       

Οι τρισδιάστατες φιγούρες στην έκθεση χαρακτηρίζονται από προφανείς αναφορές στους αρχαίους μύθους του Ίκαρου, του Άρη και της Αφροδίτης, που έχουν όμως εξελιχθεί σε γκροτέσκες μάσκες σύγχρονων βιωμάτων και μη ανατρέψιμων πλέον καταστάσεων.

Τα δύο κινηματογραφικά έργα τέλος, που προβάλλονται στην έκθεση, προέρχονται από δύο διαφορετικές δημιουργικές περιόδους του καλλιτέχνη. Το μεν CITY LIFE GRAFITIS έγινε την δεκαετία το 80, ενώ ο ΚΟΥΚΛΟΤΟΠΟΣ αποτελεί έργο του 21ου αιώνα. Τα κινηματογραφικά έργα είναι πειραματικά μοντάζ μίας πλειάδας τεχνικών και αισθητικών εκφράσεων της animation. Σε αυτά ξετυλίγεται ένας χείμαρρος εικόνων και ήχων, συμπυκνωμένες εικόνες  της αγωνίας των ανθρώπων στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις.


Εγκαίνια: Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019, 19.30

Που συμβαινει

Έκφραση "Γιάννα Γραμματοπούλου"
Από 13/12 έως 18/01
κάθε Τρίτη, κάθε Πέμπτη, κάθε Παρασκευή 11:00-20:00
κάθε Σάββατο 11:00-15:00
κάθε Τετάρτη 11:00-18:00
Έκφραση "Γιάννα Γραμματοπούλου"
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5