Αναζήτηση Τέχνες

  • Νέα event
  • Όλα τα event
  • Κατηγορία event
  • Όλοι οι χώροι
  • Κατηγορία χώρων
  • Περιοχές

Μαγευτικές Πινελιές

Μαγευτικές Πινελιές

Η γκαλερί Σκουφά διοργανώνει την ετήσια χριστουγεννιάτικη έκθεση με τίτλο «Μαγευτικές Πινελιές».

Τα Χριστούγεννα αποτελούν μία ιδιαίτερη, συμβολική γιορτή στην καρδιά του χειμώνα, χαραγμένη στις παιδικές μνήμες και στενά συνδεδεμένη με τις νεοελληνικές παραδόσεις. Οι «Μαγευτικές Πινελιές» έρχονται και φέτος, με σκοπό να εξερευνήσουν τη μαγεία των γιορτών και το «πνεύμα των Χριστουγέννων» μέσα από πολύχρωμες καλλιτεχνικές αφηγήσεις γνωστών δημιουργών.

Οι 36 καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση,  ενεργοποιούν με τρόπο ευχάριστο και νοσταλγικό, ένα πολύχρωμο μωσαϊκό ιστοριών και συναισθημάτων, καλώντας τον θεατή να αναλογιστεί την δική του εύθυμη ιστορία, την δική του αγαπημένη μαγευτική πινελιά. Ο θεματικός πυρήνας της έκθεσης αντλεί έμπνευση από την φύση και την συμβολική δύναμη της αναγέννησης, τις παιδικές αναμνήσεις, το συναίσθημα της προσφοράς και αλληλεγγύης, την παράδοση και την μνήμη, καθώς και την ένταση του χρώματος.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Stoyan Donev, Jeff Koons, Patrick Rubinstein, Nίκος Αγγελίδης, Στάθης Αλεξόπουλος, Εύα Αναγνώστου, Καλλιόπη Ασαργιωτάκη, Γιώργης Γερόλυμπος, Δημήτρης Γέρος, Μαρία Γιαννακάκη, Λεωνίδας Γιαννακόπουλος, Στέφανος Δασκαλάκης, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Κατερίνα Καλούδη, Ειρήνη Κανά, Τίνα Καραγιώργη, Πάνος Κόκκαλης, Ανδρέας Κοντέλλης, Αλέξης Κυριτσόπουλος, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Θανάσης Μακρής,  Τάσος Μαντζαβίνος, Αλίνα Μάτσα, Στέλλα Μελετοπούλου, Παναγιώτης Μπελντέκος, Κώστας Παπανικολάου, Τάσος Παυλόπουλος, Βασίλης Πέρρος, Αχιλλέας Ραζής, Δημήτρης Σαρασίτης, Βασίλης Σελιμάς, Βασίλης Σούλης, Αντώνης Στάβερης, Βίκυ Σταματοπούλου, Γιώργος Χαδούλης, Μανώλης Χάρος


Εγκαίνια: Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019, στις 12:00

Που συμβαινει

Γκαλερί Σκουφά
Από 16/12 έως 11/01
κάθε Δευτέρα 11:00-15:30
κάθε Τρίτη, κάθε Τετάρτη, κάθε Πέμπτη, κάθε Παρασκευή 10:00-15:30
κάθε Τρίτη, κάθε Πέμπτη 17:30-21:00
κάθε Παρασκευή 17:30-20:00
κάθε Σάββατο 10:30-15:00
Γκαλερί Σκουφά
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5