Αναζήτηση Τέχνες

  • Νέα event
  • Όλα τα event
  • Κατηγορία event
  • Όλοι οι χώροι
  • Κατηγορία χώρων
  • Περιοχές

Αντώνης Θεοδωρίδης, Εφημερίδα από την Αμερικάνικη Δύση

Αντώνης Θεοδωρίδης, Εφημερίδα από την Αμερικάνικη Δύση

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ) παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας του Αντώνη Θεοδωρίδη, «Εφημερίδα από την Αμερικάνικη Δύση».

Η έκθεση περιλαμβάνει εννέα φωτογραφίες του Αντώνη Θεοδωρίδη από την φωτογραφική του περιπλάνηση στις δυτικές πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι εικόνες του συνθέτουν έναν μικρόκοσμο ανθρώπων και τοπίων ̶ άλλοτε γνώριμο από τη μαζική απεικόνιση του, άλλοτε αναπάντεχο και ποιητικό.

Στο εισαγωγικό κείμενο της έκδοσης Εφημερίδα από την Αμερικάνικη Δύση (Εκδόσεις Άγρα, 2018) που συνοδεύει την έκθεση, ο καλλιτέχνης σημειώνει: «Μοιάζει δύσκολο να αφηγηθούν τα ταξίδια τους, όσοι περιπλανώνται άσκοπα. Μα αν θα μπορούσα να φανταστώ τη στιγμή στο μακρινό παρελθόν που γεννήθηκε η τέχνη, θα υπέθετα ότι μαζί της, στην ίδια στιγμή, εφευρέθηκε και η περιπλάνηση. Έτσι κάπως, περιπλανώμενος, ταξίδεψα για πρώτη φορά στην Αμερική. Φέροντας μαζί μου τις αμέτρητες εικόνες της, μέσα από τις οποίες ανατράφηκε σαν μέσο η Φωτογραφία, και μαζί της και εγώ. Οι βουνοκορφές του Ανσελ Άνταμς, μια αγρότισσα της Ντόρoθι Λανγκ που σφίγγει τα χείλη, η θέα στο δρόμο από το ξενοδοχείο Ρόμπερτ Φρανκ και ένα μοναχικό δέντρο του Ρόμπερτ Άνταμς, όλα τους θα βρεθούν στο δρόμο μου».

Παράλληλα με τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνει και σύντομη παρουσίαση της ομότιτλης έκδοσης από τον Σταύρο Πετσόπουλο (Εκδόσεις Άγρα), τον εικαστικό Νικόλα Βεντουράκη και τον ίδιο τον καλλιτέχνη.

Η έκδοση παίρνει τη μορφή εφημερίδας, ερχόμενη σε διάλογο με τις πολυάριθμες τοπικές εφημερίδες που ο φωτογράφος συνέλλεξε καθοδόν. Οι εικόνες του, μαζί με αυτές των εφημερίδων, συνθέτουν έναν μικρόκοσμο ανθρώπων και τοπίων – άλλοτε γνώριμο από τη μαζική απεικόνιση της Δύσης, άλλοτε αναπάντεχο και ποιητικό.

Εγκαίνια έκθεσης και παρουσίαση της έκδοσης
Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, στις 20.00

 

Που συμβαινει

Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ)
Από 31/10 έως 14/12
κάθε Τρίτη, κάθε Πέμπτη, κάθε Παρασκευή 09:00-20:00
κάθε Σάββατο 09:30-16:00
κάθε Δευτέρα, κάθε Τετάρτη 09:00-15:30
Είσοδος ελεύθερη
Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ)
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5