Αναζήτηση Τέχνες

  • Νέα event
  • Όλα τα event
  • Κατηγορία event
  • Όλοι οι χώροι
  • Κατηγορία χώρων
  • Περιοχές

Innerscapes - Μυθολογία του τοπίου

Innerscapes - Μυθολογία του τοπίου

Η γκαλερί Luminous Eye εγκαινιάζει το νεοσύστατο χώρο της με την ομαδική έκθεση «Innerscapes – Μυθολογία του τοπίου» σε επιμέλεια του βραβευμένου φωτογράφου Χάρη Κακαρούχα. 

Στην έκθεση «Innerscapes – Μυθολογία του τοπίου» παρουσιάζονται εννέα τρίπτυχα ή αλλιώς εννέα εσωτερικά τοπία, εννέα προσωπικοί κόσμοι, εννέα συγκινήσεις που σχηματίζουν τοπία.   

«Στην φωτογραφία τοπίου ο τόπος είναι εσωτερικός», τονίζει ο Χάρης Κακαρούχας. «Ο φωτογράφος υλοποιεί οπτικά το αίσθημα του για τον κόσμο και τον τρόπο με τον οποίο βιώνει την ύπαρξη». Με αυτό το σκεπτικό επέλεξε εννέα σύγχρονους φωτογράφους τοπίου από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα τρίπτυχα που παρουσιάζονται στην υποβλητική αυτή έκθεση, αντανακλούν τη συναισθηματική διεργασία σύμφωνα με την οποία το φυσικό τοπίο νοηματοδοτείται από τις ποιότητες και αποχρώσεις του εσωτερικού τους κόσμου. Δεν υπάρχει αφήγηση αλλά νόημα. Οι φωτογραφίες τους δεν απεικονίζουν μια διεργασία λογική αλλά μια διεργασία συν-αισθηματική και βιωματική. Το φυσικό τοπίο μεταβάλλεται με τη σειρά του για να εκφράσει την αλήθεια, την ομορφιά και την ουσία της ύπαρξης.  

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Hannah Devereux, Karen Glaser, Κωνσταντίνος Βασιλάκης, Βασίλης Γεροντάκος, Γιάννης Γκόγκος, Δημήτρης Διαμάντης, Χάρης Κακαρούχας, Φωτεινή Μαρκέλλου, Συμεών Χατζηλίδης.

Επιμέλεια: Χάρης Κακαρούχας

Εγκαίνια: Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στις 20:00


Η Luminous Eye ιδρύθηκε από τους φωτογράφους Βασίλη Γεροντάκο, Χάρη Κακαρούχα, Εύη Καραγιαννίδη και Παύλο Παυλίδη με στόχο να γίνει τόπος συνάντησης και σημείο αναφοράς για την φωτογραφική τέχνη.

Που συμβαινει

Luminous Eye
Από 18/10 έως 30/11
κάθε Δευτέρα, κάθε Τρίτη, κάθε Τετάρτη, κάθε Πέμπτη, κάθε Παρασκευή 12:00-19:00
κάθε Σάββατο, κάθε Κυριακή 12:00-21:00
Luminous Eye
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5