Αναζήτηση Τέχνες

  • Νέα event
  • Όλα τα event
  • Κατηγορία event
  • Όλοι οι χώροι
  • Κατηγορία χώρων
  • Περιοχές

Βραδιά του Ερευνητή 2019: Μια γιορτή για την Έρευνα και την Επιστήμη

Ειδος: Τέχνες
Βραδιά του Ερευνητή 2019: Μια γιορτή για την Έρευνα και την Επιστήμη

Η «Βραδιά του Ερευνητή» -μια μεγάλη γιορτή για την έρευνα και την επιστήμη- είναι ένας Ευρωπαϊκός θεσμός που έχει σαν στόχο την ανάδειξη του ρόλου του Ερευνητή και την εξοικείωση του κοινού με τον συναρπαστικό κόσμο της έρευνας.

Η φετινή Βραδιά διοργανώνεται σε όλη την Ευρώπη και σε εννέα πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Ξάνθη, Καλαμάτα, Ρέθυμνο και Κόρινθο), την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου. Με το μήνυμα «Επιστήμη για όλους - Επιστήμη για ΣΕΝΑ» η έρευνα θα ανοίξει τις πόρτες της στο ευρύ κοινό, με τρόπο απλό, κατανοητό και απολαυστικό!

Στην Αθήνα, η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» με διοργανωτές τα μεγαλύτερα Ερευνητικά Κέντρα της Αττικής, τη συμμετοχή πολλών ακόμα επιστημονικών ενώσεων και φοιτητικών και μαθητικών ομάδων και χορηγό επικοινωνίας την Athens Voice.

Στο πλαίσιο της φετινής Βραδιάς του Ερευνητή, το Hall of FameLab διοργανώνει το British Council με αφορμή τα 80 χρόνια λειτουργίας του στην Ελλάδα, μια μοναδική σειρά σύντομων παρουσιάσεων που συνδυάζουν γερές δόσεις ταλέντου και επιστήμης και έρχονται να γιορτάσουν μαζί μας την επιστήμη μέσα από τον παγκόσμιο διαγωνισμό επικοινωνίας της επιστήμης FameLab. Πέντε φιναλίστ του ελληνικού σκέλους του διαγωνισμού, επιστρέφουν στη σκηνή του FameLab για να συναρπάσουν κοινό και κριτική επιτροπή με τις τρίλεπτες επιστημονικές παρουσιάσεις τους.

Παράλληλα, τα Ερευνητικά Κέντρα διοργανώνουν μικρότερες και εκδηλώσεις (pre-events) λίγο πριν τη "Βραδιά του Ερευνητή". Συγκεκριμένα, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (23/9), το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» (25/9), το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (20/9), το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ (26/9) θα παρουσιάσουν σειρά επιστημονικών δρώμενων στους φιλόξενους χώρους τους, ενώ το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» θα επιδείξουν σημαντικές ερευνητικές πρωτοβουλίες στο Λαύριο (20/9). Στόχος τους, οι επισκέπτες κάθε ηλικίας, να γνωρίσουν από κοντά το επιστημονικό έργο τους και να συνομιλήσουν με τους ανθρώπους της έρευνας.

Που συμβαινει

Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος"
27/09 17:00
Είσοδος ελεύθερη
Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος"
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5