Αναζήτηση Τέχνες

  • Νέα event
  • Όλα τα event
  • Κατηγορία event
  • Όλοι οι χώροι
  • Κατηγορία χώρων
  • Περιοχές

Transforming Materiality: Πέντε Γυναίκες δημιουργοί - Πέντε τολμηρές σχεδιαστικές ιδέες

Transforming Materiality στην Eleni Marneri Galerie / Agustina Ros, Blown Tetrix Ring

Η Eleni Marneri Galerie στην πρώτη έκθεση της νέας σεζόν παρουσιάζει ένα πολύπτυχο εντυπωσιακών κοσμημάτων που υπογράφουν διεθνείς δημιουργοί. Πέντε σχεδιάστριες, πέντε καινοτόμες προτάσεις εικαστικού κοσμήματος με στιβαρές σχεδιαστικές γραμμές που αξιοποιούν στο έπακρο τις πολλαπλές δυνατότητες των διαφόρων υλικών. Eτερογενείς τεχνικές και υλικά εναρμονίζονται και γεννούν μικρές γλυπτικές συνθέσεις διαφορετικών μοτίβων, χρωμάτων και υφών που αγκαλιάζουν το γυναικείο σώμα.

Η Giulia Savino με βασικό εργαλείο το ασήμι και τον ορείχαλκο μεταγράφει ολόκληρους χάρτες πόλεων απ' όλα τα μέρη της γης σε κοσμήματα μικρής ή μεγαλύτερης κλίμακας. Η Ana Margarida Carvalho πλάθει περίτεχνες οργανικές φόρμες από τιτάνιο, χαλκό και αλουμίνιο, όπου κυρτές και σπειροειδείς γραμμές βρίσκονται σε έντονη αλληλεπίδραση. H Agustina Ros χτίζει ένα γυάλινο σύμπαν του οποίου η διαπερατότητα αφήνει να αναδειχθούν μοναδικά οι φωτεινές αντανακλάσεις του κάθε σχεδίου. H Αnna Zeibig δημιουργεί κυκλικές φόρμες, τα δικά της “βότσαλα” από ασήμι και ύφασμα που θυμίζουν πολυχρωματικούς πυρήνες. Η Sowon Joo υφαίνει έναν ολόκληρο κόσμο από καθαρό ασήμι, όπου η συρμάτινη αίσθηση του υλικού αφήνει το φως να περάσει ξαφνιάζοντας, ωστόσο, την αφή μας.

Συμμετέχουν οι σχεδιάστριες: Ana Margarida Carvalho (Πορτογαλία), Sowon Joo (Νότια Κορεά), Agustina Ros (Ισπανία), Giulia Savino (Ιταλία), Αnna Zeibig (Ουγγαρία).

Που συμβαινει

Eleni Marneri Galerie
Από 19/09 έως 19/10
κάθε Τρίτη, κάθε Πέμπτη, κάθε Παρασκευή 11:00-20:00
κάθε Τετάρτη, κάθε Σάββατο 11:00-16:00
Eleni Marneri Galerie
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5