Αναζήτηση Τέχνες

  • Νέα event
  • Όλα τα event
  • Κατηγορία event
  • Όλοι οι χώροι
  • Κατηγορία χώρων
  • Περιοχές

Το Γυμνό στη Φωτογραφία σήμερα

Το Γυμνό στη Φωτογραφία σήμερα στην L,a,boutique / © Στάθης Κροκίδης

Η Γκαλερί του L,a,boutique για δεύτερη συνεχή χρονιά, αφιερώνει τον Ιούνιο στη φωτογραφία γυμνού και παρουσιάζει την ετήσια ομαδική έκθεση «Το Γυμνό στη Φωτογραφία σήμερα»

Όπως αναφέρει η Ιστορικός Τέχνης, Άννα Χασανάκου στο κείμενο που συνοδεύει την έκθεση: «Η Φωτογραφία ως πιο σύγχρονο μέσο στην ιστορία της Τέχνης, συνεχίζει την μακρά παράδοση της αποτύπωσης του γυμνού, από την απαρχή της δημιουργίας της, με το γυμνό να υιοθετείται ως ένα διαρκώς εξελισσόμενο θέμα και να συμβαδίζει παράλληλα με την τεχνική εξέλιξη του ίδιου του μέσου αλλά και των εκάστοτε πολιτισμικών αλλαγών.

Ξεκινώντας με τις φωτογραφικές αποτυπώσεις γυμνών αγαλμάτων της ελληνικής και ρωμαϊκής γλυπτικής ή την καταγραφή του σώματος γυμνών μοντέλων για επιστημονικούς σκοπούς, σύντομα φτάνει στην ίδια την καλλιτεχνική πρακτική της φωτογραφικής εξερεύνσης του γυμνού ως καθαρής φόρμας.

Από τον Alfred Stieglitz μέχρι τον Robert Mapplethorpe και την Annie Leibovits, από τον Edward Weston μέχρι τη Diane Arbus, τον Helmut Newton ή τον προκλητικό Andres Serrano, το γυμνό σώμα δεν έπαψε ποτέ να “ερεθίζει” τα μάτια τόσο του καλλιτέχνη όσο και του θεατή.

Σήμερα, απαντάται μια πληθώρα κατηγοριών φωτογραφίας γυμνού και ένας καλλιτεχνικός πλουλαρισμός που χαρακτηρίζει συνολικά την σύγχρονη καλλιτεχνική παραγωγή. Στόχος της ετήσιας έκθεσης του Μήνα Καλλιτεχνικού Γυμνού είναι να αναδείξει τις ποικίλες προσεγγίσεις του γυμνού σήμερα, θεματικές, τεχνικές, αισθητικές, φιλοσοφικές και άλλες, μέσα από επιλεγμένα φωτογραφικά έργα καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό».

Συμμετέχουν οι: Εμμανουέλλα Αργυροπούλου, Βαγγέλης Καλός, Ελισσάβετ Κασαμπαλίδου, Στάθης Κροκίδης, Περικλής Λιακάκης, Παγκράτης Παγκρατίδης, Νίκος Σταυρόπουλος, Maria Frodl, Stefan Neagu, Trond Skaret, Bill Stathoulis, Maria Tsalla.

Επιμέλεια: Παγκράτης Παγκρατίδης (Photographer / Editor / Printmaker)

Που συμβαινει

L,a,boutique
Από 14/06 έως 13/07
κάθε Δευτέρα, κάθε Τετάρτη, κάθε Παρασκευή 17:00-21:00
κάθε Τρίτη, κάθε Πέμπτη, κάθε Σάββατο 12:00-16:00
L,a,boutique
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5