Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Lorraine Beaulieu & Philippe Boissonnet, Eco – Spheres

Lorraine Beaulieu & Philippe Boissonnet, «Eco - Spheres» στο My art box by technohoros

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος και το My Art Box by technohoros παρουσιάζουν την έκθεση εγκατάστασης δύο πολύ σημαντικών καλλιτεχνών που κατοικούν και εργάζονται στον Καναδά, της Καναδής Lorraine Beaulieu και του Γάλλου Philippe Boissonnet με τίτλο “Eco – Spheres”.

Τα έργα που θα εκθέσει η Lorraine Beaulieu είναι συνδεδεμένα με την performance "Sisyphus, and the water concern" – μία συμμετοχική και γλυπτική παρέμβαση που είχε παρουσιαστεί στην αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος το 2014 – συμμέχοντας έτσι στο project της Καίτης Χαλιορή και του World Water Museum "Ask the flask". Η καλλιτεχνική της έρευνα αφορά την προσωπική της αντίληψη σχετικά με τον Άνθρωπο και την πολύπλοκη σχέση του με τη Φύση, την Κουλτούρα και την Επικοινωνία. Δημιουργώντας γλυπτά και εγκαταστάσεις, καθώς και performances, ψηφιακές εικόνες και κολλάζ σε χαρτί, συνηθώς ξεκινά χρησιμοποιώντας καθημερινά αντικείμενα και υλικά: δημοσιογραφικό χαρτί, περιοδικά, πλαστικά μπουκάλια νερού, ομπρέλες, καλώδια υπολογιστών κ.α. Πρόσφατα, εισήγαγε και περισσότερες άυλες τεχνολογίες (ήχο, φως) στις γλυπτικές της έρευνες, θέτοντας σαφή και ποιητική ματιά στη σύγχρονη εποχή.

Η παρούσα σειρά ολογραφημάτων, φωτογραφιών και βίντεο – έργων (2007- 2019) του Philippe Boissonnet έχει δομηθεί γύρω από επαναλαμβανόμενα συμβολικά μοτίβα τα οποία αναφέρονται στον μύθο της καλλιτεχνικής δημιουργίας και, κατ ’επέκτασιν, στη δημιουργία του κόσμου. Υπηρετώντας μια αισθητική της αλληλεπίδρασης και της μίξης ο καλλιτέχνης συχνά εναλλάσσει τα καλλιτεχνικά του μέσα και κινούμενος από την ολογραφία, στη ζωγραφική, τη φωτογραφία, τη γλυπτική, την performance και το video, επικεντρώνεται στις δυαδικότητες των διάφορων κοσμοθεωριών: αντιληπτική και γεωπολιτική, ρεαλιστική και φανταστική, εσωτερική και εξωτερική, κεντρική και περιφερειακή, προστατευτική και εύθραυστη. Παίζοντας με διάφορα γεωμετρικά σχήματα (τετράγωνο, κύβος, σφαίρα, κώνος, οβάλ…), αναζητά να σταθεροποιήσει τις ασταθείς αντιλήψεις για έναν κόσμο που έχει αποδομηθεί, προκειμένου να ισορροπήσει θεωρητικές αβεβαιότητες, που αφορούν τη μη κατανόηση των ολογραφικών εικόνων. «Βλέπει τον κόσμο ως ζώντα οργανισμό και τον συνδέει με μυθολογικούς χαρακτήρες: τη Γαία, τον Ίκαρο, τον Άτλαντα, ακόμη και τον Γαλιλαίο, ο οποίος ανέτρεψε την κοσμογονία μας». (Hervé Fischer, 2003)