Αναζήτηση Τέχνες

  • Νέα event
  • Όλα τα event
  • Κατηγορία event
  • Όλοι οι χώροι
  • Κατηγορία χώρων
  • Περιοχές

Αντωνία Παπατζανάκη, Cellular

Αντωνία Παπατζανάκη, Cellular

Το Μουσείο των Ηρακλειδών παρουσιάζει την έκθεση «Cellular» της διακεκριμένης γλύπτριας Αντωνίας Παπατζανάκη, σε επιμέλεια της Νίνας Φραγκοπούλου, Δρ. Βιολογίας και τη συνεργασία του Θοδωρή Κουτσογιάννη, Δρ. Ιστορίας της τέχνης.

Στην σειρά έργων Cellular η καλλιτέχνις διερευνά την έννοια της οργανικής μονάδας, το βασικό κύτταρο της ζωής. Η Παπατζανάκη εμπνέεται από βιολογικές κυτταρικές δομές, το εγγενές φως τους και την καθολικότητά τους. Η σειρά κινείται μεταξύ γλυπτικής, χαρακτικής και ζωγραφικής. Κάθε έργο αποτελείται από επάλληλα επίπεδα χαραγμένου πλεξιγκλάς που φωτίζονται από το εσωτερικό του, ενώ τα οργανικά σχήματα χρωματίζονται και τονίζονται από τη διάθλαση του φωτός πάνω στις χαράξεις. Είτε ως φωτεινά έργα - από πλεξιγκλάς ανοξείδωτο ατσάλι και φως - είτε ως εκτυπώσεις σε χαρτί, τα έργα καταδεικνύουν το διαρκές ενδιαφέρον της δημιουργού για τον κόσμο και τα πρωτογενή στοιχεία του και υποδηλώνουν τον πρωταρχικό ρόλο του φωτός στην ύπαρξη της ζωής. 

Στόχος της έκθεσης Cellular είναι να προσφέρει στο ευρύ κοινό μια ιδιαίτερη εικαστική εμπειρία καθώς και επιστημονική γνώση για τη βασική μονάδα της ζωής, το κύτταρο, και το ρόλο του φωτός στη διατήρηση της. Για το λόγο αυτό η έκθεση συνοδεύεται από επιστημονικές διαλέξεις και εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές σχολείων.

Που συμβαινει

Μουσείο των Ηρακλειδών
Από 16/04 έως 25/08
κάθε Δευτέρα, κάθε Τρίτη 10:00-15:00
κάθε Τετάρτη, κάθε Πέμπτη, κάθε Παρασκευή, κάθε Σάββατο, κάθε Κυριακή 10:00-18:00
Μουσείο των Ηρακλειδών
Back to top

Προσεχως

Brostakalli
Brostakalli
Metamatic:taf
18.07.2019
Brostakalli
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5