Αναζήτηση Τέχνες

  • Νέα event
  • Όλα τα event
  • Κατηγορία event
  • Όλοι οι χώροι
  • Κατηγορία χώρων
  • Περιοχές

Φιλιππίνα Λιβιτσάνου, Ιστορίες του γυναικείου στήθους

Φιλιππίνα Λιβιτσάνου, Ιστορίες του γυναικείου στήθους, στη Γκαλερί 7

Στα έργα ζωγραφικής και χαρακτικής περιόδου 2012-19 η Φιλιππίνα Λιβιτσάνου εκθέτει την αγωνία και τον αγώνα γυναικών για τη χειραφέτηση του γυναίκειου σώματος. Στην κοινωνία το γυναίκειο στήθος, από την αρχαιότητα ως το σύγχρονο κόσμο, έχει υπάρξει αντικείμενο διεκδίκησης και πόθου του αρσενικού. Από το ιερό, ερωτικό, πολίτικο, ψυχολογικό, εμπορικό στήθος, η σύγχρονη γυναίκα διεκδικεί την απενοχοποίηση του στήθους, το δικαίωμα στο «απελευθερωμένο στήθος».

Το στήθος ως ζωοδότης και καταστροφέας διασχίζει την ιστορία, είναι αγώνας και αγωνία για το αυτεξούσιο σώμα. Οι αφηγήσεις θέτουν ερωτήματα: σε ποιον ανήκει το στήθος;
Στα έργα της ποζάρουν οι αγαπημένες της αδελφές και τα παιδιά τους, ενώ εξαίρεση αποτελούν τα τρία πορτραίτα της κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας. Με αυτά τα έργα θέλει να δώσει κουράγιο και δύναμη στον εαυτό της, σε όλες τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού να συμπαρασταθεί στην αδελφή της, Σταματία που έδινε επίσης μάχη με τον καρκίνο του μαστού και πόζαρε ακόμα και όταν είχε μεταστατικό καρκίνο. Η Σταματία υπήρξε ένα παραδειγματικό μοντέλο από τα παιδικά χρονιά ως το τέλος της ζωής της, όταν πέταξε σαν πληγωμένη αμαζόνα στον ουρανό. Η έκθεση είναι αφιερωμένη σε εκείνη και στον αγώνα για ζωή.

Που συμβαινει

Gallery 7
Από 19/03 έως 06/04
κάθε Τρίτη, κάθε Πέμπτη, κάθε Παρασκευή 12:00-13:00
κάθε Τρίτη, κάθε Πέμπτη, κάθε Παρασκευή 18:00-20:00
κάθε Τετάρτη, κάθε Σάββατο 11:00-14:00
Gallery 7
Back to top

Προσεχως

Εικόνων Λέξεις: Εννέα εικαστικοί δημιουργοί συνδιαλέγονται με την ποιητική της εικόνας
Εικόνων Λέξεις: Εννέα εικαστικοί δημιουργοί συνδιαλέγονται με την ποιητική της εικόνας
Chili Art Gallery
21.03.2019
Εικόνων Λέξεις: Εννέα εικαστικοί δημιουργοί συνδιαλέγονται με την ποιητική της εικόνας
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5