Αναζήτηση Τέχνες

  • Νέα event
  • Όλα τα event
  • Κατηγορία event
  • Όλοι οι χώροι
  • Κατηγορία χώρων
  • Περιοχές

Γιώργος Φλωράκης στις 8.00: Σημειώσεις από τα Πρωινά του Τρίτου

Γιώργος Φλωράκης στις 8.00: Σημειώσεις από τα Πρωινά του Τρίτου

Ο ραδιοφωνικός παραγωγός των Πρωινών του Τρίτου Προγράμματος παρουσιάζει τις οπτικοποιημένες αποτυπώσεις των μουσικών εκπομπών του κλασικής μουσικής, σε μια έκθεση με έντονο μουσικό ενδιαφέρον.

Εκπομπές αφιερωμένες στην Άνοιξη και τα Φύλλα του Φθινοπώρου, εκπομπές αφιερωμένες σε αγαπημένους συνθέτες, αγαπημένους ποιητές και αγαπημένα βιβλία, εκπομπές που συλλέγουν τις σκόρπιες περιπλανήσεις ενός αισθαντικού συλλέκτη στιγμών, ήχων, σκέψεων, συνθέσεων και συναισθημάτων, οπτικοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια από τον Γιώργο Φλωράκη καθημερινά με αφορμή και έμπνευση τις ανάγκες της καθημερινής εκπομπής του στα Πρωινά του Τρίτου, με πλεόνασμα ευαισθησίας και ενδελέχειας, συγκροτώντας μικρές πυκνές επιφάνειες καθημερινών ημερολογίων, κατάστικτες από συνοπτικά αλλά εύγλωττα αναμνηστικά ανθρώπινου πολιτισμού και παλίμψηστης ποιητικής ευθραυστότητας. 

Με την πεποίθηση ότι η Μουσική Βιβλιοθήκη αποτελεί ιδανικό χώρο για τη συγκεκριμένη θεματική, προτάθηκε η εκθεσιακή παρουσίαση των ημερολογίων αυτών από τον ίδιο τον δημιουργό και την επιμελήτρια της έκθεσης.

Επιμέλεια: Ίρις Κρητικού

Η έκθεση συνοδεύεται από έκδοση καθώς και από περιορισμένο αριθμό πρωτότυπων εικαστικών assemblages σημειώσεων του Γιώργου Φλωράκη που διατίθενται στο πωλητήριο της Μουσικής Βιβλιοθήκης.


Ξεναγήσεις από τον Γιώργο Φλωράκη θα γίνονται τις Τετάρτες 20 Φεβρουαρίου και 6, 13, 20 και 27 Μαρτίου στις 18:00 και το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 14:00.

Που συμβαινει

Μέγαρο Μουσικής - Πολυχώρος Βιβλιοθήκη
Από 12/02 έως 31/03
κάθε Δευτέρα, κάθε Τρίτη, κάθε Πέμπτη, κάθε Παρασκευή 10:00-16:00
κάθε Τετάρτη 10:00-19:00
κάθε Κυριακή 10:00-16:00
Είσοδος ελεύθερη
Μέγαρο Μουσικής - Πολυχώρος Βιβλιοθήκη
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5