Αναζήτηση Τέχνες

  • Νέα event
  • Όλα τα event
  • Κατηγορία event
  • Όλοι οι χώροι
  • Κατηγορία χώρων
  • Περιοχές

Ρένα Τζολάκη, Στίχοι και χρώματα

Ρένα Τζολάκη, Στίχοι και χρώματα

Η Ρένα Τζολάκη εκθέτει 27 παστέλ, εμπνευσμένα από τα ποιήματα του αδερφού της Στέλιου στη γκαλερί ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ.

Ο Στέλιος Τζολάκης, γνωστός οφθαλμίατρος των Αθηνών, έγραψε και δημοσίευσε την πρώτη ποιητική συλλογή του, με τίτλο Memini (Θυμάμαι) φοιτητής, στις μεταπτυχιακές σπουδές του, στο Λονδίνο, τον Ιούνιο του 1974, ένα μήνα πριν καταρρεύσει η χούντα. Το εξώφυλλο είχε φιλοτεχνήσει η ζωγράφος και χαράκτρια αδερφή του Ρένα Τζολάκη η οποία ζεί, από το 1960, στο Παρίσι.

Εκείνη η πρώτη ποιητική συλλογή εντυπωσίασε και εισέπραξε ευμενή σχόλια από τους αθηναίους αναγνώστες της. Μεταξύ άλλων ο Στρατής Τσίρκας αποκάλεσε, σε ιδιόχειρη αφιέρωσή του, τον Στέλιο Τζολάκη "εκλεκτό ποιητή". Έκτοτε ο Στέλιος Τζολάκης αφιερώθηκε στην επιστήμη του, χωρίς όμως να εγκαταλείψει την ποίηση, είτε ως αναγνώστης είτε ως δημιουργός.

Η Ρένα Τζολάκη εμπνευσμένη από τέσσερις ποιητικές ενότητες του αδερφού της, Στους Μινωίτες, Σε σένα, Σε περιμένω, Λύτρωση, παρουσιάζει στη γκαλερί ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ 27 έργα παστέλ, πρόσφατα δημιουργήματα του 2018.

Ο κατάλογος της έκθεσης πέρα από τα έργα που εκτίθενται στη γκαλερί περιέχει και όλα τα ποιήματα. Ποιήματα θα διαβάσει η ηθοποιός Γεωργία Ζώη.

Που συμβαινει

Αίθουσα Περιτεχνών Καρτέρης
Από 15/01 έως 02/02
κάθε Τρίτη, κάθε Πέμπτη, κάθε Παρασκευή 11:00-20:00
κάθε Τετάρτη, κάθε Σάββατο 11:00-14:30
Αίθουσα Περιτεχνών Καρτέρης
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5