Αναζήτηση Τέχνες

  • Νέα event
  • Όλα τα event
  • Κατηγορία event
  • Όλοι οι χώροι
  • Κατηγορία χώρων
  • Περιοχές

Κινεζική ζωγραφική Xieyi

Κινεζική ζωγραφική Xieyi

Η έκθεση του Εθνικού Μουσείου της Κίνας (NAMOC) Κινεζική ζωγραφική Xieyi: Αριστουργήματα από το Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Κίνας παρουσιάζεται στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), στο πλαίσιο του Έτους Πολιτιστικών Ανταλλαγών Ελλάδας – Κίνας. Η έκθεση, ο κατάλογος και οι παράλληλες δράσεις αποτελούν τις πρώτες μαρτυρίες της συνεργασίας των δύο Μουσείων με στόχο την ενίσχυση των διακρατικών σχέσεων και τη διαπολιτισμική ανταλλαγή στο χώρο της τέχνης, που προωθούν το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού της Ελλάδος και το Υπουργείο Πολιτισμού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

H έκθεση εγκαινιάζει τη συνεργασία του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) με το Εθνικό Μουσείο της Κίνας (NAMOC) για τη δημιουργία μιας γέφυρας σύνδεσης των δύο πολιτισμών, για τη διάδοση του κινεζικού πολιτισμού στην Ελλάδα, για την εμβάθυνση των σχέσεων των δύο λαών, για την αμοιβαία ανταλλαγή πολιτιστικών και καλλιτεχνικών γνώσεων και πρακτικών με όχημα τον πολιτισμό. Στη συνέχεια το 2018, το NAMOC θα υποδεχθεί έκθεση του ΕΜΣΤ στο Πεκίνο με αντίστοιχους στόχους.

Η έκθεση, που φιλοξενείται στο ΕΜΣΤ, χωρίζεται σε τρεις ενότητες – Ελεύθερο στιλ Ζωγραφικής, Εικονογραφία, Καλλιτεχνική Σύλληψη – και εκφράζει την επιδίωξη του NAMOC να προωθήσει την κουλτούρα και το ήθος του κινεζικού πολιτισμού. Τα έργα της έκθεσης αντικατοπτρίζουν τον πλούτο της κινεζικής τέχνης, τα σημεία της σύγχρονης εποχής καθώς και το ουμανιστικό πνεύμα που διατρέχει τα 5.000 χρόνια παράδοσης του κινεζικού πολιτισμού. Το κοινό θα βιώσει την ευγενή πολυτέλεια της ακαδημαϊκής ζωγραφικής και τη ρευστή χάρη της αισθητικής εικονογραφίας. Η Αρχαία Ελλάδα, το λίκνο του Δυτικού Πολιτισμού, άσκησε μεγάλη επιρροή στην πορεία της παγκόσμιας ιστορίας μέσω της πολιτιστικής και τεχνολογικής της εξέλιξης. Με τη σειρά της η Κίνα, ένας από τους τέσσερις μεγάλους αρχαίους πολιτισμούς του κόσμου, διαθέτει πολιτιστική παράδοση που συνεχίζεται απρόσκοπτα, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς στον τομέα του εμπορίου και της τεχνολογίας.

Που συμβαινει

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
21/09 23:00
κάθε Τρίτη, κάθε Τετάρτη, κάθε Πέμπτη, κάθε Παρασκευή, κάθε Σάββατο, κάθε Κυριακή 23:00
Εγκαίνια: 22 Σεπτεμβρίου 20.00 * Διάρκεια: Ως 14 Νοεμβρίου * Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη-Κυριακή 11.00-19.00
Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Back to top

Προσεχως

Abstract Poetry
Abstract Poetry
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή
22.05.2019
Abstract Poetry
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5