Αναζήτηση Τέχνες

  • Νέα event
  • Όλα τα event
  • Κατηγορία event
  • Όλοι οι χώροι
  • Κατηγορία χώρων
  • Περιοχές

Χρήστος Μποκόρος, Όψεις Αδήλων

Χρήστος Μποκόρος, Όψεις Αδήλων

Η έκθεση αναπτύσσεται στις δύο αίθουσες του δευτέρου ορόφου του κτηρίου και παρουσιάζει σημαντικά  έργα, τα οποία προέρχονται από συλλογές Μουσείων, ιδιωτών, καθώς και από την προσωπική συλλογή του καλλιτέχνη.

Το έργο του Χρήστου Μποκόρου έχει ξεχωριστή σημασία για την σύγχρονη ελληνική τέχνη. Χαρακτηρίζεται από την ποιότητα της ζωγραφικής, την εντυπωσιακή ακρίβεια, την δεξιοτεχνική αναπαράσταση των μορφών και των αντικειμένων, την εξαντλητική απόδοση της λεπτομέρειας, τη διάχυτη είναι η δύναμη των συναισθημάτων, της υπαρξιακής κατάθεσης, της αγάπης με την οποία απεικονίζονται όλα όσα έχουν φτιαχτεί. Ο Μποκόρος απαιτεί από τον θεατή να ενεργοποιήσει την ενσυναίσθησή του και να γίνει μέρος του προσωπικού σύμπαντος του ζωγράφου, ενεργοποιώντας ταυτόχρονα τις δικές του μνήμες και προσδοκίες.

Παράλληλα με την αναδρομική έκθεση, το Μουσείο Μπενάκη, στο πλαίσιο του προγράμματος πολιτιστικής συνεργασίας Έτος 2016: Ελλάδα στη Ρωσία και Ρωσία στην Ελλάδα, παρουσιάζει από τις 12 Δεκεμβρίου 2016 ως τις 29 Ιανουαρίου 2017 την έκθεση «Τα Στοιχειώδη του Χρήστου Μποκόρου» στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Μόσχας. Πρόκειται για την έκθεση που είχε φιλοξενήσει στο κτήριο της οδού Πειραιώς το 2013, που, αν και προηγήθηκε της παρούσας, αποτελεί στη ουσία τη νοητή της κατάληξη.

Που συμβαινει

Μουσείο Μπενάκη - Κτήριο Οδού Πειραιώς
Από 22/12 έως 26/02
22 Δεκεμβρίου 2016 - 26 Φεβρουαρίου 2017 * Ωράριο λειτουργίας: Πέμπτη & Κυριακή 10.00-18.00, Παρασκευή & Σάββατο 10.00-22.00
Μουσείο Μπενάκη - Κτήριο Οδού Πειραιώς
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5