1821 Digital Gallery
Remember, Remember, 2310 September!
2310 SOUL

Remember, Remember, 2310 September!

Πού να πας, τι να δεις, τι να ακούσεις

«Λόγος ΙΧ»

Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης παρουσιάζει την έκθεση «Λόγος ΙΧ» στη Στοά Μπεζεστένι, με έργα των Lucia Ganieva από τη Ρωσία, Sevim Sancaktar από την Τουρκία και Αθηνάς Καζολέα από την Ελλάδα. Η Lucia Ganieva γεννήθηκε στη Ρωσία. Ζει και εργάζεται στην Ολλανδία από το 1993. Στη Ρωσία παρακολούθησε σπουδές μόδας και στην Ολλανδία σπουδές διαχείρισης μόδας. Το 2003 άρχισε τυχαία να παρακολουθεί μαθήματα φωτογραφίας και αποφοίτησε από τη Foto Academie του Άμστερνταμ το 2007 με τιμητικό δίπλωμα (cum laude). Η Sevim Sancaktar γεννήθηκε το 1984 στην Κωνσταντινούπολη, όπου ζει και εργάζεται. Ήταν υποψήφια για το βραβείο Paul Huf που απένειμε το Μουσείο FOAM το 2014. Τα έργα της έχουν εκτεθεί και παρουσιαστεί σε πολλές διοργανώσεις, μουσεία και γκαλερί, και έχουν εμφανιστεί σε καταλόγους και περιοδικά. Η Αθηνά Καζολέα γεννήθηκε το 1958 στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και σκηνοθεσία στο Παρίσι, στην Ecole Superieure des Etudes Cinematographiques. Το 2005-2006 εργάστηκε ως photo-editor στο ταξιδιωτικό περιοδικό Passport. Από το 1990 έως και σήμερα, δουλειές της έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα περιοδικά.


n

Τι παίζει στο Θέατρο Δάσους

Την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου, το Θέατρο Δάσους φιλοξενεί συναυλία του Γιάννη Χαρούλη. Την Πέμπτη 4 και την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου ανεβαίνει η παράσταση «Ο κατάδικός μου», των Ελένης Ράντου, Σάρας Γανωτή, Νίκου Σταυρακούδη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη. Πρωταγωνιστούν οι Ελένη Ράντου, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Ορφέας Αυγουστίδης. Την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου η Μαρινέλλα και Κώστας Χατζής θα δώσουν μια μοναδική συναυλία, ενώ τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου ανεβαίνουν στη σκηνή η Χαρούλα Αλεξίου και η Τάνια Τσανακλίδου.


n

Οι «Πέρσες» του Αισχύλου στη Λάρισα

Το αντιπολεμικό έργο του Αισχύλου «Πέρσες» αποτελεί μια τραγωδία διαχρονική, με οικουμενικό λόγο και αναλλοίωτες αξίες, που διερευνά με συναρπαστικό τρόπο το θέμα της «ύβρεως», της ανθρώπινης αλαζονείας, της ελευθερίας του ατόμου και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Ένα διαχρονικό μάθημα ηθικής πάνω στην άκαμπτη συνείδηση του κάθε δυνάστη, που, ιστορικά, έχει προκαλέσει πολέμους και ανθρώπινο πόνο.

Info: Την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου, στις 21:15, στο Θέατρο Αλκαζάρ, σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη.


n

Άννη Καλτσίδου, «Επί των τύπων των ήλων»

Έκθεση της Άννης Καλτσίδου, που περιλαμβάνει βιντεοπροβολή, εγκατάσταση και χαρακτικά, φιλοξενείται στην γκαλερί Artis Causa. Η Άννη Καλτσίδου ερευνά μέσα από τα έργα και τα υλικά της, (χώμα, χορτάρι, χρυσό) τις έννοιες του ευαίσθητου, ευάλωτου, εφήμερου και φθαρτού που βρίσκονται σε αρμονία αλλά και σε αντίθεση με το αναλλοίωτο, άφθαρτο, αθάνατο. Τοποθετώντας σπόρους την ενδιαφέρει η διαδικασία της δημιουργίας, η καθημερινή φροντίδα και η έννοια να αναπτυχθεί και να ολοκληρωθεί το έργο και όχι τόσο η διαχρονικότητά του. Η Άννη Καλτσίδου γεννήθηκε, ζει, και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Οικονομικό τμήμα της ΝΟΕ του Α.Π.Θ. και στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. έχοντας ως καθηγητές, τους Κ. Μορταράκο, Γ. Τσακίρη, και Μ. Γιανναδάκη. Έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις στη Γερμανία και Σερβία καθώς και σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις και εικαστικές δράσεις στην Ελλάδα.

Info: Διάρκεια έκθεσης: 09.09.14 – 11.10.14. Στην γκαλερί Artis Causa, Μητροπόλεως 97, τηλ. +30 2310.223.041, www.artcau.gr.


n

«Τα τέσσερα κοριτσάκια»

Ο μαγικός κόσμος του Πάμπλο Πικάσο ζωντανεύει στο Φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου, μέσα από το άγνωστο στο ευρύτερο κοινό θεατρικό έργο του «Τα τέσσερα κοριτσάκια».

Info: Σε σκηνοθεσία του Γιάννη Καλατζόπουλου. Έως τις 7 Σεπτεμβρίου. H παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους.

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5