1821 Digital Gallery
Καπάνι project: 24 ώρες κοινής ανησυχίας

Καπάνι project: 24 ώρες κοινής ανησυχίας

Η νέα δράση που θα συμβεί στη Θεσσαλονίκη ενώνει την πόλη με τις δημιουργικές φωνές της
JORGIE CABIESES

Μια διαφορετική ημέρα θα ξεκινήσει τα μεσάνυχτα της 5ης Οκτωβρίου στο βορρά. Save the date. Η πολυμορφική δράση πολιτισμού «Καπάνι Project» ίσως αποδειχθεί ένας νέος, ωραίος, θεσμός για την πόλη. Θα φιλοξενηθεί στις παράλληλες δράσεις των φετινών «Δημητρίων» και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη. Στις γειτονιές με ιστορικό βάθος, εκείνες που έχουν πολλά να αφηγηθούν, εκεί που μπορούν να συμβούν πολλά όμορφα πράγματα. 

Μουσικοί, ηθοποιοί και εικαστικοί συμπράττουν με τους εμπόρους και τους επαγγελματίες του Καπανίου, με φόντο τα ανοιχτά παραδοσιακά καταστήματα και τους πολύβοους δρόμους της αγοράς.

Ανάμεσα σε ψάρια, φρούτα, γεύσεις, μυρωδιές, υφάσματα, αρώματα, χρώματα και παραδόσεις μοιράζονται, συνδημιουργούν, πειραματίζονται, αλληλεπιδρούν για να φτιάξουν ένα νέο κόσμο μέσα στον παλιό, γεμάτο ενέργεια, φαντασία και ευρηματικότητα. Γεμάτο με όσα κάνουν κάθε αγορά του κόσμου ξεχωριστή.

Σχετικα
Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη μετά την πορεία για τον Γρηγορόπουλο
Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη μετά την πορεία για τον Γρηγορόπουλο

Tο Καπάνι, η παλαιότερη αγορά της Θεσσαλονίκης και ένα από τα πιο ζωντανά κύτταρα της πόλης, υπήρξε σημείο αναφοράς για την εμπορική ζωή της Θεσσαλονίκης. Ως δημιουργική αντίδραση στη σταδιακή εγκατάλειψη και παρακμή της αγοράς, το 24ωρο non-stop εγχείρημα έρχεται να το συστήσει εκ νέου ως τόπο αλληλεπίδρασης.  

Σχετικα
Κορωνοϊός: 4.943 νέα κρούσματα σήμερα - Πού εντοπίζονται
Κορωνοϊός: 4.943 νέα κρούσματα σήμερα - Πού εντοπίζονται

Performances / Μουσική

00.01-00.30, site specific performance / Οδός Στοά Ασκητού

Per_Dance (Ελεονώρα Σιαράβα)

windowless

Μια site specific κινητική περφόρμανς που θα πραγματοποιηθεί στη στοά της οδού Ασκητού στο Καπάνι με στόχο να προσεγγίσει και να αναδείξει το χώρο ως «έτοιμο» εικαστικό περιβάλλον. Θα παρουσιαστεί μεταμεσονύχτια επιχειρώντας να απογυμνώσει το «τοπίο της αγοράς» από τις εικόνες, τους ήχους, την έντονη κινητικότητα και τα ερεθίσματα της καθημερινής λειτουργικής του χρήσης. Στο μεταίχμιο της παλιάς μέρας και των μικρών νυχτερινών ωρών η στοά αποτελεί μια κατάσταση ενδιάμεση του ανοιχτού και του κλειστού χώρου που υπαινίσσεται ανοίκειες πραγματικότητες. Αξιοποιώντας τον υπάρχοντα νυχτερινό φωτισμό η παράσταση θα αναδείξει την κινηματογραφική αίσθηση που προσδίδει στο χώρο ενώ κάνοντας χρήση της προοπτικής και του βάθους της στοάς θα επιχειρήσει «φυγές», «οπτικές αντηχήσεις» και άλλους αντιληπτικούς πειραματισμούς με αφηγηματικά παιχνιδίσματα.

Σύλληψη / Κινητική Σύνθεση: Ελεονώρα Σιαράβα / Per_Dance

Σε συνεργασία με τις: Έλενα Τζανάβαλου, Φαίδρα Χαραλαμπίδου

Ηχοτοπίο: Νεφέλη Δημητριάδη

Ενδυματολόγος: Μαριαλένα Χρυσογονίδου

www.per-dance.com

00.30-01.00, performance / Οδός Μενεξέ και Βλάλη

Εικαστική ομαδα Sabotage

Σώματα γεμάτα ενέργεια, έρχονται σε μία συνολική σύνθεση, δημιουργούν μάζες, αντικατοπτρίζουν ενέργειες. Μία εικαστική performance που σχολιάζει το σώμα του σύγχρονου ανθρώπου και το παρουσιάζει ως προϊόν της υπερκαταναλωτικής οικονομίας. Μέσα από την δημιουργία μίας μάζας που αναδεικνύει το σύνολο, αλλά και ταυτόχρονα τη μοναδικότητα του κάθε σώματος, δίνεται η ευκαιρία στους εικαστικούς να μεταφέρουν τα δικά τους μηνύματα, εμπειρίες και ανάγκες. Μέσω αυτής της πολύπλευρης αισθητικής του καθενός, με τρόπο μη παραστατικό, δημιουργείται ένα έργο που είναι ένα κράμα μεταξύ κινητικού γλυπτού και performance, το οποίο αφορά και σχολιάζει καθαρά τη φύση του ανθρώπου.

11.30-12.00 / Οδός Μενεξέ και Βλάλη

Παρουσίαση εγκατάστασης από τους εικαστικούς της ομάδας Sabotage

Δημιουργούν και εκφράζονται στην πιο παλιά αγορά της πόλης. Μέσα από την έρευνα του χώρου και της ιστορίας που έχει το Καπάνι, μέσα από τη βαριά ταυτότητα του, σε συνδυασμό με τον σύγχρονο τρόπο ζωής και σκέψης, δημιουργείται ένα έργο που συμβολίζει το τώρα. Υλικά που έχουν μια χρηστική ιδιότητα, επαναπροσδιορίζονται και αναδομούνται παίρνοντας έναν νέο λόγο ύπαρξης. Αυτά τα υλικά που ήδη υπάρχουν μέσα στην αγορά αλλάζουν μορφή, σχολιάζοντας την κατανάλωση. Το νάιλον, το σχοινί, το μέταλλο και το ξύλο δημιουργούν μία καινούργια φόρμα. Η ανάγκη ενός καινούργιου τρόπου σκέψης στην οικονομία και στην κοινωνία, με βάση της ανάγκες του τώρα, που έχει ο ίδιος ο άνθρωπος, είναι το βασικό χαρακτηριστικό αυτού του έργου. Σακί, τσουβάλι, μπόγος, σακούλα, τσάντα... είναι ο τρόπος μεταφοράς προϊόντων από χώρα σε χώρα, από άνθρωπο σε άνθρωπο. Εκσυγχρονίζοντας αυτό το αντικείμενο-έννοια, αναιρώντας την αξία του και τη χρηστικότητα του, το επαναπροσδιορίζουμε ως ένα σύμβολο. Στόχος του έργου είναι να ιντριγκάρει τον θεατή. Πώς μια τέτοια έντονη φόρμα σχεδόν αποξενωμένη από την αρχική της ταυτότητα, τόσο καινούργια και αφηρημένη στέκεται μέσα σε έναν τέτοιο χώρο αλλά και ταυτόχρονα προέρχεται από αυτόν; Μπορεί ο ίδιος ο θεατής που αντιπροσωπεύει την κοινωνία να αποδεχθεί μια τέτοια ενέργεια;

Μίλτος Δίγκας, Θανάσης Μπαμπάνης, Αλεξάνδρα Νάκου, Δήμητρα Οικονόμου, Άννα Πιάτου, Ελένη Παπαδοπούλου, Νάνσυ Παπαδοπούλου, Γιάννης Φάλλας

12.30-13.00,  Χορός / Οδός Βλάλη & Μενεξέ

D.Art // Aλεξία Καλαιτζή & Ελίζα Γκιλιοπούλου

d.INNER

Στο d.INNER οι ήρωες τρώνε τις εσωτερικές τους φωνές , τρώγονται από αυτές και προσπαθούν να χωνέψουν μέσα από τις συγκρούσεις ή ενώσεις των ομόδειπνων. Στο d.INNER οι ήρωες προέρχονται όχι από το κάλεσμα κάποιου. Αποφασίζουν μόνοι τους να συμμετέχουν. Πόσο δύσκολο είναι να μπορέσεις να μιλήσεις ή να μη μιλήσεις και να πεις την πραγματική και εσωτερική αλήθεια; Η παράσταση της D.art dance company είναι ένα είδος interactive performing βασισμένο στο χορό, χρησιμοποιώντας επίσης λόγο-κείμενο και ως ακουστικά μέσα, σώμα και φωνή.

Συντελεστές

Παραγωγή: D.art dance company

Σκηνοθεσία-κείμενα: Στέλιος Καλαιτζής

Χορογραφίες: Αλεξία Καλαιτζή - Ελίζα Γκιλιοπούλου

Σκηνογραφία-ενδυματολογία: D.art assosiate

Μουσική επιμέλεια: D.art dance co

Ερμηνεύουν οι χορευτές-ηθοποιοί: Αλεξία Καλαιτζή, Ελίζα Γκιλιοπούλου ,Δώρα Μελά,Τζωρτζίνα Σεραλίδου,Αλέξανδρος Τσιούκας

17.00-18.00, Performance / Οδός Ασκητού & Μενεξέ (ψαραγορά)

Aniline DanceTheatre

ΧΧΧΥ

Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από τα χρωμοσώματα xx και xy, που διαφοροποιούν και καθορίζουν το φύλο. Οι εικόνες και η κίνηση δομούνται πάνω στις διαφορετικές εκφάνσεις τους, τη δυαδικότητα που δημιουργούν στον κόσμο όπως τον ξέρουμε, αλλά και στο ανθρώπινο σώμα. Η προσέγγιση βασίζεται στις ομοιότητες και στις διαφορές που εμφανίζονται κατά την ανάπτυξη αυτών των δύο χρωμοσωμάτων, όπως και στη συνύπαρξη και σύγκρουσή τους στη φύση, αλλά και στην κοινωνία. Δύο άνθρωποι, δύο σώματα. Ένας άντρας και μία γυναίκα. Ένας χορός. Γεννιούνται, κινούνται, αλληλοεπιδρούν. Όμοια και διαφορετικά ταυτόχρονα. Συναντιούνται, μπαίνουν το ένα στο χώρο του άλλου. Χορεύουν. Οι πρώτες αναγνωριστικές κινήσεις και οι πιθανότητες της επαφής τους. Ο παράγοντας «κοινωνία» υπεισέρχεται στην εξίσωση. Άλλοτε συνεργάζονται, άλλοτε συγκρούονται.

Ιδέα-χορογραφία-εκτέλεση: Αλέξανδρος Γκουντινάκης, Νατάσσα Αραμπατζή

Φώτα: Αλεξία Μουρτίδου

Πρωτότυπη μουσική: Myles Therron (Στέλιος Φραγγόπουλος)

(μουσική club: Φένια Σκλάβου)

Ρούχα: Ελένη Χασιώτη

Video: Γιώργος Μάνος

Φωτογραφίες: Ελευθερία Καλπενίδου

18.00-18.30, Performance / Οδός Μενεξέ

Μαρία Λάππα, Αγγελική Μπιτζαράκη

Sole

Μια site specific περφόρμανς εμπνευσμένη απο τον μύθο της Αριάδνης και τους διθυράμβους του Διονύσου του Friedrich Nietzsche. To Δρώμενο θα διεξαχθεί στην είσοδο της ψαραγοράς και θα καταλήγει σε μια εγκατάσταση μέσα στην ψαραγορά. Η περφόρμανς αποτελεί στιγμιότυπο από την παράσταση-εγκατάσταση «Γράμματα στον Μινώταυρο», που θα παρουσιαστεί στην Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας το 2016-17.

Μαρία Λάππα, Αγγελική Μπιτζαράκη

Σκηνική κατασκευή:  Δημήτρης Μπάσογλου

Σκηνική εγκατάσταση-Επιμέλεια κίνησης: Μαρία Λάππα

Δραματουργική επεξεργασία: Αγγελική Μπιτζαράκη

18.30-19.00, site specific Performance / Οδος Ασκητού 12, μαγαζί καπάνιgraphix

Εύη Χατζημητάκου

Εντυπωσε # καιμεταΜοιρασε                                                                             

Site specific σωματικού θεάτρου περφόρμανς με έμπνευση την παλιά αγορά αλεύρων και αναφορά στην αναγνώριση ετερογενών στοιχείων την εντύπωση και την ζύμωση τους.

Με την ομάδα Koresmerikle / σωματικό θέατρο και κουκλοθέατρο 

Στήσιμο/performance: Εύη Χατζημητάκου

Κρουστά: Leri Gurric

Κοστούμι: Ματίνα Ευθυμιάδου

19.00-19.30, Performance / Οδός Κυδονιάτου με Ασκητού

The Girls

Improving Darwin

Τρία σώματα στο χώρο. Το πρώτο σώμα στέκεται, ενώ το κοινό το περιεργάζεται και τοποθετεί post-it. Το δεύτερο σώμα πλένεται ασταμάτητα, ενώ το τρίτο στέκεται γυμνό περιμένοντας κάποιον να το ντύσει. Δύο «εργάτες» είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν την δουλειά. Το πρώτο σώμα, συμβολίζει τα πρωτόγονα ένστικτα της ανθρώπινης φύσης: επιβίωση, σεξουαλικά και επιθυμίες που ο σημερινός «κοινωνικός άνθρωπος» καταπιέζει. Στο δεύτερο σώμα, οι παραπάνω επιθυμίες και σκέψεις απομακρύνονται με μια συμβολική διαδικασία κάθαρσης, ώστε να αναγεννηθεί ένα νέο, αγνό, καθαρό σώμα. Τέλος, το τρίτο σώμα ενδύεται με τα κατάλληλα ρούχα προκείμενου να ανταποκριθεί στις κοινωνικές προσδοκίες. Το «Improving Darwin» είναι μια περφόρμανς βασισμένη στη σκέψη του Λακάν για το σχηματισμό του «Εγώ». Σύμφωνα με τον Λακάν, το Εγώ καθορίζεται ως εξαρτώμενο από εξωτερικά αντικείμενα, από έναν «Άλλο». Καθώς το λεγόμενο «άτομο» ωριμάζει και μπαίνει σε κοινωνικές σχέσεις, μέσω της γλώσσας αυτός ο «Άλλος» θα σκιαγραφηθεί εντός των κοινωνικών και γλωσσικών πλαισίων που θα δώσουν στην προσωπικότητα τού κάθε ατόμου τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της.

19.30-20.00, Performance / Οδός Βλάλη (Κρεοπωλείο)

Χριστίνα Φοίτου-Αλίκη Χιωτάκη

Primordial Ceremony. Study#1

Η περφόρμανς Primordial Ceremony. Study#1 πραγματεύεται τις συνθήκες φθαρτότητας, σήψης, ματαιότητας αλλά και μεταμόρφωσης σ’ ένα χώρο που ιστορικά, πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά αποτελεί σημείο αναφοράς για την ανθρώπινη αλυσίδα. Δυο γυναικείες ανθρώπινες παρουσίες, στενά και απόλυτα συνδεδεμένες μεταξύ τους, επιτελούν μια ιεροτελεστία θέτοντας ερωτήματα σχετικά με το παροδικό της ανθρώπινης φύσης και ύλης.

20.30-21.00, Site-specific Performance / Οδός Βλάλη

Die Wolke Art Group

Δροσιά Τριαντάκη

Site-specific χοροθεατρική περφόρμανς που αναφέρεται στο συγκεκριμένο τόπο παρουσίασής της (εξωτερικός χώρος μαγαζιού) και καθορίζεται από το χρόνο (κλειστή αγορά). Οι ήχοι μιας κλειστής αγοράς που αποτελεί και χώρο συνάθροισης, συνυπάρχουν με τη μουσική και την κίνηση.

Χορός-χορογραφία-performance: Δροσιά Τριαντάκη

Μουσική: Γιώργος Αβραμίδης / Voyager

22.45 – 23.10 / Dance Performance Οδός Bλάλη

Rough|Cut.

«Groove Theory»

Το «Groove Theory» δημιουργήθηκε για ένα πάρτι. Στόχος του είναι να αφήσει το σώμα απελευθερωμένο να χορέψει στη μουσική. Το κομμάτι αυτό είναι μια πρόσκληση για χορό από τους χορευτές στο κοινό. Η Rough|Cut ιδρύθηκε το 2014 από τον Αλέξη Τσιάμογλου (χορευτή- χορογράφο) με την οποία δημιουργεί χορογραφικά έργα και ταινίες χορού μικρού μήκους. Πυρήνας στη δημιουργία είναι η αντίληψη και γραφή με αρχές τεχνικών μοντάζ. Το 2015 συνεργάζεται με τη Σοφία Παπανικάνδρου (χορεύτρια χορογράφο) και η Rough|Cut γίνεται κολεκτίβα. Παράλληλα με το χορογραφικό έργο, η Rough|Cut δημιουργεί προωθητικό υλικό και βίντεο για ομάδες χορού και θεάτρου. Μαζί τρέχουν το εκπαιδευτικό σεμινάριο «Towards Performance» που απευθύνεται σε χορευτές, ηθοποιούς, performers και ανθρώπους που τους ενδιαφέρει η κίνηση και ο χορός. Μέχρι στιγμής έχουν παρουσιάσει τα έργα: |ENCOUNTER| σε χορογραφία Αλέξη Τσιάμογλου |CROSSROADS| σε χορογραφία Αλέξη Τσιαμογλου |GROOVE THEORY| σε χορογραφία Σοφίας Παπανικάνδρου |THE STARS WON’T COME OUT TONIGHT| σε σκηνοθεσία Μαριλένας Κατρανίδου

Χορογραφία: Σοφία Παπανικάνδρου σε συνεργασία με τους χορευτές

Χορεύουν: Νεφέλη Γιώτη, Γιάννης Κοντός, Αναστασία Κωστοπούλου, Ορέστης Παλιαδέλης, Γιώργος Πανόπουλος Σοφία Παπανικάνδρου, Δημήτρης Πολίτης, Αλέξης Τσιάμογλου, Αλεξάνδρα Τσοτανίδου, Σοφία Χατζηβασιλείου

Εικαστικό ρεπορτάζ

Χρήστος Αλαβέρας / εικαστικός

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης ο ζωγράφος Χρήστος Αλαβέρας θα καταγράφει σχεδιαστικά τα τεκταινόμενα με τους περφόρμερ, το κοινό, τους περαστικούς τους μαγαζάτορες, τους πελάτες και τις σκηνές που διαδραματίζονται ανάμεσά τους. Τα σχέδια αυτά θα εκτίθενται άμεσα στους χώρους της αγοράς ως μια εικαστική μαρτυρία από το καπάνι και τους ανθρώπους του σε μια εορταστική και ιδιαίτερη μέρα. Ο Χρήστος Αλαβέρας με σπουδές ζωγραφικής στη Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης και στο ΑΚΙ στο Enschede της Ολλανδίας έχει πραγματοποιήσει εκτός από πολλές εκθέσεις και αρκετά εικαστικά δρώμενα, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Ασχολείται επίσης συστηματικά με το σχεδιασμό καθημερινών σκηνών στο δρόμο. Εξαιτίας αυτής της συνθήκης έχει πραγματοποιήσει εκθέσεις και έχει δώσει το παρόν σε περιοδικά όπως το «Ένεκεν», ο «Μανδραγόρας», το «Εντευκτήριο», έχει παρουσιάσει ποιητικές συλλογές και άλλες έντυπες καταχωρήσεις. Ενεργή παρουσία στα social media.

Μουσικές Σκηνές

Stage 1

Οδός Κυδονιάτου & Βλάλη

17.30-18.30, Shango Records Showcase

Larry Skg & Pale Penguin DJ SET

Shango-θεότητα του πολέμου, του κεραυνού και της φωτιάς, πατέρας του ουρανού, αντιπροσωπεύει την ανδρική δύναμη και σεξουαλικότητα. Ένα νέο label από τη χώρα των πυραμίδων: γεννημένος στους σκοτεινούς δρόμους του Κάιρο, μεγαλωμένος στα αξέχαστα δάση της Σάντα Εσμεράλντα, έχοντας περάσει τα εφηβικά του χρόνια στη Βομβάη και τις αγορές της Ταγγέρης και τέλος, έχοντας ωριμάσει στην αχανή ζούγκλα της Γκάνας, η Shango Records σας καλεί σε ένα ψυχεδελικό ταξίδι μουσικής που διαφέρει από άλλα. Σαν μέσα από ένα πολύχρωμο καλειδοσκόπιο, θα βιώσουμε ινδικούς και πακιστανικούς ήχους, afro-beat ρυθμούς, cumbia tropicana τόνους και cosmic ghetto-latin vibes ως απαγορευμένους ήχους ενός ξέφρενου τελετουργικού με ηλεκτρονική μουσική στο background. Μακριά από παραδοσιακά μονοπάτια, αυτοί οι ορμητικοί χοροί και πολυφωνικές δομές θα οδηγήσουν όποιον διψά για χορό και περιπέτειες σε διονυσιακά «ύψη» και μέρη που δεν έχει επισκεφτεί.

18.45-19.45, BlueBeat Company Live

Οι Bluebeat Company ξεκίνησαν στα τέλη του 2014 στη Θεσσαλονίκη. Ακολουθώντας την πορεία των rudies της δεκαετίας των 60s στην Τζαμάικα, η μουσική τους κυμαίνεται σε ρυθμούς rocksteady, jamaican boogie και ska. Στις αρχές του 2015 ηχογραφούν το πρώτο τους demo «a bottle named Lucy» αποτελούμενο από 5 τραγούδια και ξεκινούν μια σειρά από εμφανίσεις μέσα στην πόλη αλλά και στην επαρχία. Ο Μάρτιος τους βρίσκει να ανοίγουν τους θρυλικούς Βad Manners και αμέσως μετά μπαίνουν στο στούντιο για να ηχογραφήσουν τον πρώτο τους δίσκο «split» με τους Condenters από την Αθήνα. Ο δίσκος περιέχει 12 τραγούδια και είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που δύο μπάντες αυτής της σκηνής ενώνονται για να δημιουργήσουν σε μορφή βυνιλίου ένα δίσκο. Επόμενη στάση τους το 1st Athens ska festival στις 9 Οκτωβρίου.

Η παρέα αποτελείται από τους: Τέο Κεσίσογλου-τενόρο σαξόφωνο, Αγάθος Δημητράκος-ηλεκτρική κιθάρα, Πάνος Βουλγαράκης-μπάσο, Μανόλης Σταματιάδης-πλήκτρα, Στέργιος Κόιας-ντράμς, Άρης Τσίμτσιος-φωνή.

20.30-21.30, George Avramidis & Voyager Live

Ο Γιώργος Αβραμίδης μέσω του «Voyager», που είναι αφιερωμένο στη μνήμη του πατέρα του, κάνει ένα μακρύ, αλλά χαλαρό ταξίδι μέσα σε smoothie μελωδίες και ρυθμούς. Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα άλμπουμ για ιδιαίτερες στιγμές. Ο τίτλος του άλμπουμ, που θα παρουσιαστεί στο φεστιβάλ, βρίσκει τη θέση του ανάμεσα στα κομμάτια κάνοντας τον ακροατή να μετακυλήσει μέσα από τις μουσικές παραδόσεις ενός παζαριού της Ανατολίας μέχρι μιας θερμής Αιγυπτιακής νύχτας, όπως αναφέρεται σχετικώς με απόλυτη επιτυχία. Κρουστά, κιθάρες, πλήκτρα, τρομπέτα, σαξόφωνο, πολίτικη λύρα και αιθέρια φωνητικά αρμονικά δεμένα είναι οι συνοδοιπόροι σε αυτό ταξίδι. Ένα doo bop ταξίδι με άρωμα Ελλάδας.

Γιώργος Αβραμίδης-τρομπέτα, James wylie-άλτο σαξόφωνο, Αλεξάνδρα Σιέτη-φωνή, Αλέκος Παπουλίδης-ηλεκτρική κιθάρα, Τάσος Κορκόβελος-πλήκτρα, Τραϊανός Αλμπανούδης-μπάσο, Έντυ Σπαάπεν-κρουστά, Παυλος Παυλίδης-τύμπανα. 

21.45-22.45, Esterina Live Band

H Esterina εμφανίστηκε, κυριολεκτικά, από το πουθενά και στόμα με στόμα απέκτησε το δικό της πιστό κοινό. Μέσα σε μόλις ένα χρόνο κυκλοφόρησε δύο δισκογραφικές δουλειές. Το «We got music» (Δεκέμβριος 2013) σε συνεργασία με τον RSN, από την The Sound of Everything και το σόλο άλμπουμ «This is a Happy Story» (Οκτώβριος 2014), το οποίο κυκλοφόρησε ελεύθερα μέσω διαδικτύου και στο οποίο το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής ανέλαβε ο Dj Bedman. Στο ίδιο διάστημα παρουσίασε δύο περίφημα live projects, Ένα urban hip hop τρίο με τον RSN και μια κιθάρα ενώ πλέον εμφανίζεται με την πενταμελή της soul orchestra. Έχει ανοίξει συναυλίες καλλιτεχνών όπως Belleruche, και Hannah Williams & The Tastemakers. Η μουσική της συνδυάζει ένα streetwise, hip-hop attitude με την συναισθηματική τρυφερότητα της soul μουσικής. Προέρχεται από ένα μέρος όπου το σκοτάδι και το φως συμπίπτουν και ο πόνος με την χαρά συνυπάρχουν. Επηρεασμένη από τις μαύρες μουσικές, η Esterina προσπαθεί να ενσωματώσει στον ήχο της όλους τους μουσικούς της ήρωες. Μέσα από τις αυτοτελείς της ιστορίες και την ειλικρίνεια στην ερμηνεία πετυχαίνει να μηδενίσει την απόσταση με τον ακροατή και να δημιουργήσει εμμέσως, και σε στιγμές ευθέως, προσωπική σχέση μαζί του.

Δημήτρης Σιάμπος-κιθάρα, Φοιβος Κουντουράκης-τύμπανα, Νίκος Βλάχος-μπάσο, Γιάννης Δημητριάδης-πλήκτρα.

23.00-24.00, Rsn Electric Quintet

Παραγωγός, DJ και μουσικός, ο RSN ξεκίνησε σε μικρή ηλικία έχοντας ως βάση τα ακούσματα της golden era της hip-hop αλλά και της jazz/ hip-hop. Αργότερα με άξονα τη soul, funk και trip hop μουσική κυκλοφόρησε τις προσωπικές του δουλειές: «Μuddy roads» (2011, Breathe records), «Rsn-Play that funky music» (2012, self independent release) και «We got Music» σε συνεργασία με τη soul vocalist Esterina (2013, The Sound of Everything / Cobalt). Στις 4 Δεκεμβριου 2015 κυκλοφορεί τη νέα του solo δουλειά «Analog Memories» με συμμετοχές από Ελλάδα αλλά και εξωτερικό (Minos Emi). Από το 2009 μέχρι σήμερα ο ίδιος συμμετέχει ως Dj στο γνωστό βρετανικό συγκρότημα Belleruche, κορυφαίο στην παγκόσμια turntable soul σκηνή με πολλές συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό (Σερβία, Τουρκία, Ρωσία, Ελβετία, Γαλλία, Αγγλία, Ουκρανία κα). Ο RSN έχει βάλει την υπογραφή του στη μουσική του ντοκιμαντέρ της βρετανικής Guardian «Greece’s Biggest Hospital» (2010), του «Debtocracy» του Άρη Χατζηστεφάνου (2010) καθώς και του τηλεοπτικό spot των Γιατρών του Κόσμου (2011). To 2014 ανέλαβε το βασικό theme, έκανε τη μουσική επιμέλεια και έπαιξε live για λογαριασμό του TEDx Academy στο Mέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Thaliah-φωνή, Dennis Morfis-κιθάρα, Dimitris Dermanis-πλήκτρα

Μουσικές Σκηνές

Stage 2

Οδός Ασκητού ( Αρχή )

17.30-19.30, Phon & John Karagiannis

O Phon συστήθηκε στο κοινό της πόλης μέσα απο τις εμφανίσεις του στo Casablanca. Μανιακός συλλέκτης δίσκων, ξεχωρίζει για την αισθητική του, με το ύφος του να χαρακτηρίζεται κυρίως από τις disco επιρροές του και να συμπληρώνεται από επιλεγμένα House “στοιχεία”. Ο Γιάννης Καραγιάννης έρχεται στο «Καπάνι Project» με μουσικές και θετική ενέργεια! Ο ίδιος κατοικεί και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Με τη μουσική ασχολείται από νεαρή ηλικία, είτε πίσω από μικρόφωνα, είτε κονσόλες παραγωγής. Είναι ιδρυτής της TechHead Recordings που μετράει 11 χρόνια ζωής, καθώς και του label project Dubaptism. Έχει εργαστεί ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ANT1 97.5 και τον Safari FM και υπήρξε διευθυντής προγράμματος στον Biscuit Radio (2010-2015) και τον HYPERLINK. Σήμερα θα τον βρείτε στο δισκοπωλείο του, Vinyl Salvation, στο ρετιρέ της Βίκτωρος Ουγκώ 14, να επιλέγει μουσικές και αναλογικές κυκλοφορίες για τους λάτρεις του βινυλίου, σαν τον ίδιο.

19.30-20.30, Tendts Dj Set

Η σελίδα των Tendts στο soundcloud τους περιγράφει ως «Δύο αδέλφια που φτιάχνουν μουσική την οποία είτε μπορείς να χορέψεις, είτε όχι». Μπορεί να ακούγεται κλισέ αλλά εξηγεί ξεκάθαρα την φιλοσοφία του διδύμου από την Θεσσαλονίκη που επιτρέπει στην καλύτερη πλευρά της ποπ, σόουλ -και κάποιες φορές χορευτικής- ηλεκτρονικής μουσικής να απολαμβάνεται ισομερώς είτε σε κάποιο κλαμπ είτε στο σπίτι. Στις live εμφανίσεις τους απαρτίζονται από διάφορα keyboards & synths, drum machines και samplers. Ο Χρήστος και ο Φώτης έχουν περάσει σχεδόν όλη τους τη ζωή γράφοντας και παίζοντας μουσική μαζί. Κάποια από τα πρώτα τους εγχειρήματα είδαν το φως του ήλιου στο πρώτο τους EP «Slow Years» το 2012 στην αθηναϊκή Lower Parts. Τρεις ακόμη κυκλοφορίες ακολούθησαν, ένα split 12” στην Project Mooncircle στο Βερολίνο, ένα compilation σε πειραματικό ύφος-φόρος τιμής στους αγαπημένους τους καλλιτέχνες όπως ο William S. Burroughs και ο Joseph Beuys-με τίτλο «Accept Failure as Part of the Process» και η πιο πρόσφατη κυκλοφορία τους, το ντεμπούτο άλμπουμ τους με τίτλο «Cheap Poetry», στην Fair Weather Friends records, το οποίο αποτυπώνει όλο το ηχητικό τους σύμπαν μέχρι τώρα.

20.30-22.00, Alex Nude

Ο Alex Nude βρίσκεται στο προσκήνιο για πάνω από μία δεκαετία, με σταθερές εμφανίσεις και residencies στα πιο ενεργά venues της Θεσσαλονίκης, Αθήνας και Μυκόνου. Έχει συνεργαστεί με το Reworks Festival, Street Outdoors-Thessaloniki και είναι ιδρυτικό μέλος στο ανεξάρτητο project WINK! Τα τελευταία 2 καλοκαίρια έχει residancy στην Μύκονο, στο world-class Nightclub Moni & στο νέο Dayclub-Restaurant Scorpios. Ο ήχος που τον χαρακτηρίζει είναι Deep, Afro, Chicago house και Disco και αυτή την περίοδο ασχολείται με το νέο του project Basic Blaq Theory.

22.00-24.00, Στέλιος Γαλατσόπουλος

Ο Στέλιος Γαλατσόπουλος aka Stelio Gala, γεννήθηκε και ανδρώθηκε μουσικά στη Θεσσαλονίκη των 90’s και των 00’s. Οι μουσικές του επιρροές δεν περιορίστηκαν ποτέ στους αυστηρά ηλεκτρονικούς ήχους και στην συλλογή του μπορεί κάποιος να βρει από jazz, disco, rock, μέχρι acid house, techno και electro. Όλο αυτό το μουσικό φάσμα, έχει παίξει κυρίαρχο ρόλο στην προσωπικότητα του ως DJ/react-text.

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5