1821 Digital Gallery
Το «κατηγορώ» του Μαζιώτη απ’ την φυλακή

Το «κατηγορώ» του Μαζιώτη απ’ την φυλακή

Κατήγγειλε τον Άδωνι Γεωργιάδη για προσπάθεια φίμωσής του

Με κείμενο, το οποίο φέρει την υπογραφή του Νίκου Μαζιώτη και το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Indymedia, ο προφυλακισμένος για τρομοκρατία και μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκος Μαζιώτης, καταγγέλλει ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης έδωσε εντολή στον διευθυντή των φυλακών Διαβατών να κλείσουν τα τηλέφωνα για να μη μιλήσει σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολυτεχνείο την προηγούμενη Παρασκευή.

Ο Νίκος Μαζιώτης υποστηρίζει ότι ο κ. Γεωργιάδης είναι «από τους γνωστούς δήμιους του ελληνικού λαού, από τους πιο ένθερμους προσκυνημένους της υπερεθνικής ελίτ και των δανειστών και οπαδούς της πολιτικής και κοινωνικής γενοκτονίας που εφαρμόζεται για τη διάσωση του καπιταλιστικού συστήματος και κοινοβουλευτικός αντιπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας (…)». Στη συνέχεια καταγγέλλει ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι εκείνος που ζήτησε να υπάρξει παρέμβαση για να απαγορευτεί η εκδήλωση στο Πολυτεχνείο «στην οποία θα μιλούσα μέσα από τη φυλακή Διαβατών». Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο κείμενο, μετά την παρέμβαση του Άδωνι Γεωργιάδη ο διευθυντής των φυλακών δέχθηκε εντολή και έκλεισε τα τηλέφωνα του ισογείου, από το μεσημεριανό άνοιγμα στις 2.15 έως το βραδινό κλείσιμο στις 7.45, «στερώντας παράνομα εκτός από εμένα (σσ. στον Νίκο Μαζιώτη) το δικαίωμα της τηλεφωνικής επικοινωνίας σε 200 περίπου κρατούμενους».

«Η ενέργεια να κλείσουν το τηλέφωνο του ισογείου των φυλακών Διαβατών για να μην μιλήσω αποδεικνύει ότι το καθεστώς φοβάται τον Επαναστατικό Αγώνα. Εδώ και δώδεκα χρόνια το καθεστώς στην Ελλάδα, το ελληνικό κράτος, η ντόπια και υπερεθνική ελίτ, το πολιτικό σύστημα φοβάται τον Επαναστατικό Αγώνα. Φοβάται τις ενέργειές του, φοβάται το λόγο του. Φοβάται τα ισχυρά πολιτικά μηνύματα που εκπέμπει. Φοβάται το κάλεσμα του Επαναστατικού Αγώνα στο λαό για ανατροπή και επανάσταση. Φοβάται το κάλεσμα του Επαναστατικού Αγώνα για τη δημιουργία κινήματος που θα αποπειραθεί την ανατροπή του κεφαλαίου και του κράτους. Φοβάται την αποσταθεροποιητική για το οικονομικό και πολιτικό σύστημα δράση του Επαναστατικού Αγώνα. Φοβάται τους κρατούμενους μέλη της οργάνωσης, φοβάται εμένα που είμαι κρατούμενος και τραυματισμένος, με σπασμένο το δεξί χέρι, ανάπηρος ουσιαστικά από το ένα χέρι. Όμως όπως είπε και η συντρόφισσα Πόλα Ρούπα που έστειλε κείμενο παρέμβασης στην εκδήλωση στις 17 Οκτωβρίου, «όσες σφαίρες κι αν μας ρίξουν, δε θα μας λυγίσουν».

Το καθεστώς έχει ομολογήσει τουλάχιστον δύο φορές ότι φοβάται τον Επαναστατικό Αγώνα, μία το 2010 όταν είχαμε συλληφθεί παραμονές της υπογραφής του πρώτου μνημονίου όπου είχαν πει ότι: «ένα μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα θα τελειώσει την οικονομία μέσα σε λίγες ώρες» και τώρα, με τη σύλληψη του συντρόφου αναρχικού Αντώνη Σταμπούλου όπου ο υπουργός Δημοσίας Τάξης έκανε δηλώσεις ότι «Η εθνική προσπάθεια για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση προϋποθέτει σε σημαντικό βαθμό την εμπέδωση κλίματος ασφάλειας, τόσο σε εγχώριο, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Η διασφάλισή του αποτελεί εθνικό χρέος και πρωταρχική κυβερνητική προτεραιότητα», συνδέοντας ευθέως τη δράση του Επαναστατικού Αγώνα με τον αποσταθεροποιητικό ρόλο που μπορεί να παίξει. Όπως το ίδιο συνέβη τον περασμένο Απρίλιο με την επίθεση στο παράρτημα του Ντράγκι, του Ευρωπαίου κεντρικού τραπεζίτη, στη Διεύθυνση Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδος όπου συστεγαζόταν και το γραφείο του μόνιμου αντιπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα.

Σχετικα
Καταδίωξη Πέραμα: Παρουσιάστηκε ο 14 χρόνος Ρομά που διέφυγε
Καταδίωξη Πέραμα: Παρουσιάστηκε ο 14 χρόνος Ρομά που διέφυγε

Η εκδήλωση της 17ης Οκτώβρη παρά το γεγονός ότι δεν μπόρεσα να μιλήσω πραγματοποιήθηκε με επιτυχία με τη συμμετοχή εκατοντάδων συντροφισσών και συντρόφων. Παρόμοια επιτυχία είχε η αντίστοιχη εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη στις 9 Οκτωβρίου. Ότι και να κάνουν δεν θα κατορθώσουν να μας φιμώσουν. Όσες σφαίρες και να μας ρίξουν αυτό που αποδεικνύουν είναι πως μας φοβούνται όσους αντιτρμοκρατικούς νόμους και να φτιάξουν αποδεικνύουν ότι μας φοβούνται. Όσες φυλακές τύπου Γ και να φτιάξουν αποδεικνύεται ότι μας φοβούνται. Ακόμα και νεκρούς θα μας φοβούνται. Να είναι σίγουροι ότι ο λόγος και τα πολιτικά μηνύματα που θέλω να στείλω θα φτάσουν στους συντρόφους και συντρόφισσες στις 31 Οκτωβρίου που θα επαναληφθεί η εκδήλωση στο Πολυτεχνείο της Αθήνας», αναφέρει η επιστολή Μαζιώτη.

Στο κείμενο γίνεται και αναφορά στη δράση του Επαναστατικού Αγώνα και παρατίθενται οι λόγοι για τους οποίους τον φοβάται το καθεστώς. Επίσης, όπως και η Πόλα Ρούπα στο κείμενό της την προηγούμενη Παρασκευή, έτσι και ο Νίκος Μαζιώτης αναφέρεται στον Αντώνη Σταμπούλο, που πρόσφατα συνελήφθη στον Βύρωνα με κατηγορίες για τρομοκρατία, αποκαλώντας τον «σύντροφο αναρχικό».

image

Σχετικα
ΣτΕ: Συνταγματικά τα υποχρεωτικά τεστ covid μαθητών-εκπαιδευτικών
ΣτΕ: Συνταγματικά τα υποχρεωτικά τεστ covid μαθητών-εκπαιδευτικών

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας απάντησε στον Μαζιώτη με σχόλιο στο Twitter: «Εμείς είμαστε οι φασίστες, που θεωρούμε παράνομο να μαζεύονται για να σχεδιάζουν δολοφονίες και αυτοί είναι οι δημοκράτες;».

 

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5