Ελλαδα

Θάνατος 14χρονης στον Βόλο: Έρευνα για τις συνθήκες τραυματισμού της

Τι υποστηρίζει ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κλίνη ΜΕΘ
Κλίνη ΜΕΘ © EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Θάνατος 14χρονης στον Βόλο: Η θέση των γονιών της για τον τραυματισμό, η έρευνα και η ιατροδικαστική έκθεση για τα αίτια

Προκαταρκτική έρευνα για τις συνθήκες τραυματισμού της 14χρονης στον Βόλο διέταξε η εισαγγελία του Βόλου λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του κοριτσιού. Η 14χρονη πέθανε μετά από έξι μήνες νοσηλείας στο νοσοκομείο, όπου είχε μεταφερθεί μετά από πτώση στο μπάνιο του σπιτιού της. Οι γονείς της είχαν υποστηρίξει ότι η ανήλικη υπέστη ηλεκτροπληξία, ωστόσο έφερε εκδορές στο πρόσωπό της. 

Ήταν 4 Ιανουαρίου του 2022 όταν το κορίτσι έπεσε στην μπανιέρα, χτύπησε και έχασε τις αισθήσεις της, ενώ οι συγγενείς δεν κάλεσαν το ΕΚΑΒ και μετέφεραν το παιδί στο Νοσοκομείο οι ίδιοι. Οι γιατροί έκαναν λόγω για εισρόφηση. Το κορίτσι ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση γι’ αυτό και διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου και παρέμεινε 6 μήνες έως τον θάνατό της.

Λέων για τον θάνατο 14χρονης μετά από έξι μήνες: Σημαντικός ο ιατρικός της φάκελος

Ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων, αναφέρθηκε στην απόφαση και είπε πως μια ιατροδικαστική εξέταση είναι σε θέση να διευκρινίσει εάν μιλάμε για ηλεκτροπληξία, καθώς το ρεύμα όταν εισέρχεται στο σώμα προκαλεί έγκαυμα και χαρακτηριστικές αλλοιώσεις σε όργανα, για παράδειγμα στην καρδιά.

Στο πρόσωπο και στο λαιμό του κοριτσιού είχαν βρεθεί εκδορές, που για την ώρα είναι άγνωστης αιτίας. Σχετικά με την εισρόφηση, ο κ. Λέων είπε: «Μια απώλεια συνείδησης έστω και στιγμιαία μπορεί να μας επιφέρει μια αδυναμία να διαχωριστεί η τροφή ή υγρά και να βρουν τη σωστή οδό που είναι ο οισοφάγος και να μπουν στο αναπνευστικό μας δίκτυο και να αποφράξουν τους βρογχικούς κλάδους και να δημιουργήσουν πνευμονία».

Ο ιατροδικαστής επισήμανε πως σημαντικό ρόλο θα παίξει ο ιατρικός φάκελος της 14χρονης καθώς παρέμεινε για αρκετό καιρό στο νοσοκομείο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ