Ελλαδα

Σαρηγιάννης: Πότε θα έχουμε κορύφωση στα κρούσματα

Πόσα κρούσματα θα φτάσουμε ημερησίως

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καιρός: Κορυφώνεται ο καύσωνας - Ως 40 βαθμούς η θερμοκρασία
Παραλία Ζέστη © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Στις 16-17 Ιουλίου υπολογίζεται η κορύφωση στον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού όπως εκτίμησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή για την κορύφωση των κρουσμάτων στη χώρα, η οποία αναμένεται το διάστημα 16-17 Ιουλίου.

Όπως ανέφερε, α ημερήσια κρούσματα θα φτάσουν τα 24.000, ενώ εξήγησε ότι θα υπάρχει αύξηση και στους «σκληρούς» δέικτες της πανδημίας. «Θα φτάσουμε λίγο πάνω από τους 200 διασωληνομένους, αργότερα στο τέλος του Ιουλίου. Αντίστοιχα οι θάνατοι περιμένουμε να αυξηθούν κι αυτοί φτάνοντας τους 27-28 μέσοσταθμικά , γύρω στις αρχές Αυγούστου», δήλωσε ο καθηγητής.

Κατόπιν, θα ακολουθήσει μία φάση αποκλιμάκωσης τονίζοντας ότι αν καταστεί δυνατό να «δαμαστεί» μέσα στον Αύγουστο η πανδημία, τότε ο Σεπτέμβριος θα είναι καλύτερος.

Πρότεινε, δε, να ληφθούν ορισμένα μέτρα όπως η επιβολή υποχρεωτικού τεστ για τους εργαζομένους. «Να μην φοβηθεί η πολιτεία να βάλει υποχρεωτικότητα σε τεστ των εργαζομένων και βεβαίως μάσκα σε όσους εργάζονται σε χώρο όπου υπάρχει συνωστισμός».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ