Ελλαδα

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ Γεράσιμος Νοταράς

Υπηρέτησε στο ΚΕΘΕΑ για 33 χρόνια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γεράσιμος Νοταράς
Γεράσιμος Νοταράς © EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Γεράσιμος Νοταράς: Ποιος ήταν ο πρώην πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ - Η θητεία και οι σπουδές

Έφυγε από τη ζωή ο Γεράσιμος Νοταράς. Ο Γεράσιμος Νοταράς υπήρξε επίτιμος πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ στο οποίο υπηρέτησε για περισσότερα από 33 χρόνια, τα 14 σαν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ έκανε τρεις θητείες στη θέση του προέδρου.

Ο Γεράσιμος Νοταράς σπούδασε στο πανεπιστήμιο της Λοζάνης, με μεταπτυχιακό στην πολιτική και την κοινωνιολογία και εργάστηκε στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών. Διώχθηκε από τη δικτατορία του 1967-1974, ενώ υπήρξε επικεφαλής του Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Επίσης, ήταν ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού με θητεία στις τρεις πρώτες Κεντρικές του Επιτροπές και υπεύθυνος των εξωτερικών σχέσεων.

Γεράσιμος Νοταράς: Η ανάρτηση του Κώστα Αρβανίτη

Η είδηση για τον θάνατο του Γεράσιμου Νοταρά έγινε γνωστή μέσα από ανάρτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Αρβανίτη. 

«Το πρωινό τηλεφώνημα του Νίκου Παρασκευόπουλου αυτήν τη φορά δεν ήταν παρέμβαση, ώθηση και τεκμηρίωση. Δεν ήταν για νέα δράση. Τα μαντάτα ήταν για την απώλεια του Πρόεδρου του ελεύθερου ΚΕΘΕΑ Γεράσιμου Νοταρά. Του διανοούμενου, αγωνιστή, οραματιστή Γεράσιμου που πίστεψε όσο κανείς άλλος στην θετική αλλαγή των ανθρώπων. Που βοήθησε όσο κανείς άλλος στο κτίσιμο του ΚΕΘΕΑ . Που μας ενέπνευσε να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις το πρόγραμμα τις αξίες του και τους ανθρώπους του.

» Και μετά την αποχώρηση του από τα διοικητικά του Οργανισμού πάντα – μα πάντα! – θα ζητούσαμε τη γνώμη του. Με την αυστηρότητα, το χιούμορ και τις φωνές του ο Γεράσιμος κατάφερνε πάντα να βάζει τα θέματα στη σωστή τους διάσταση. Δύο μεγάλες απώλειες μέσα σε λίγες ώρες. Του Ηλία Νικολακόπουλου και του Γεράσιμου Νοταρά. Δεν ξέρω αν οι λέξεις μεγάλες απώλειες αρκούν. Δύσκολο πράγμα η διαχείριση της απώλειας. Πολύ δύσκολο. Έχω ανάγκη όσο ποτέ τη συμβουλή σου, αγαπημένε μου Πρόεδρε…».

Γεράσιμος Νοταράς: Το αντίο του Κώστα Σημίτη

«Ο Γεράσιμος Νοταράς ανήκε στους πρωτεργάτες για τη διαμόρφωση μιας Αριστεράς, η οποία δημιουργικά προσπαθεί να αντιμετωπίσει την υστέρηση της χώρας. Πρόβαλλε νέες ιδέες και υποστήριζε τη δημιουργική συνεργασία των διαφόρων πρωταγωνιστών της Αριστεράς. Είχε συμμετάσχει στην ίδρυση του Ομίλου «Αλέξανδρος Παπαναστασίου» και επί χούντας της «Δημοκρατικής Άμυνας». Συνελήφθη τότε, βασανίστηκε και φυλακίστηκε.  Σε όλη τη διαδρομή του υπήρξε ενεργός στην προσπάθεια συνένωσης των διαφόρων δυνάμεων της Αριστεράς. Με αυτό τον στόχο εργάστηκε και για την ίδρυση του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου. Ο Γ.Νοταράς ήταν ένα παράδειγμα σταθερής και μόνιμης προσπάθειας για την πρόοδο της χώρας και την αντιμετώπιση των προβλημάτων της», αναφέρει σε δήλωσή του ο Κώστας Σημίτης. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ