Ελλαδα

Συγκλονίζει ο Αρκάς με το σκίτσο του για την άμβλωση στις ΗΠΑ και την κατάργησή της

Το Ανώτατο Δικαστήριο στις ΗΠΑ στερεί το δικαίωμα των γυναικών στην έκτρωση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το σκίτσο του Αρκά για την κατάργηση της άμβλωσης στις ΗΠΑ
Το σκίτσο του Αρκά για την κατάργηση της άμβλωσης στις ΗΠΑ © Arkas - The Original Page/Facebook

Ο Αρκάς σχολιάζει την κατάργηση της άμβλωσης στις ΗΠΑ. Το σκίτσο του για την απόφαση που πήρε το Ανώτατο Δικαστήριο να καταργήσει το δικαίωμα στην έκτρωση.

Ο Αρκάς δεν αφήνει ασχολίαστη την απόφαση για την άμβλωση και την κατάργησή της στις ΗΠΑ. Ο διάσημος σκιτσογράφος ανήρτησε ένα σκίτσο στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

Για μια ακομή φορά ο Αρκάς περιγράφει εύστοχα και χωρίς λόγια την επικαιρότητα, την ώρα που οι διεθνείς αντιδράσεις για την ιστορική δικαστική απόφαση δεν σταματούν.

Με ψήφους 6 υπέρ και τρεις κατά το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε την κατάργηση του δικαιώματος στην άμβλωση. Η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση άνοιξε τον δρόμο ώστε πολλές συντηρητικές πολιτείες, με πρώτη το Μιζούρι, να απαγορεύσουν τις αμβλώσεις ή να επιβάλουν πολύ αυστηρούς περιορισμούς, καθιστώντας αδύνατη την άμβλωση. «Οι γυναίκες θα μεγαλώνουν το παιδί του βιαστή τους» ανέφερε στο έκτακτο διάγγελμά του ο Μπάιντεν για τις αμβλώσεις.

Αρκάς για αμβλώσεις στις ΗΠΑ - Το σκίτσο του για την κατάργηση του δικαιώματος στην έκτρωση

Στο σκίτσο του Αρκά υπάρχει το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ σε μαύρο φόντο. Η στέγη έχει αντικατασταθεί από μια αιματοβαμμένη κρεμάστρα.

Ο Αρκάς αποτυπώνει σε σκίτσο τη ζοφερή πραγματικότητα στις ΗΠΑ μετά την κατάργηση των αμβλώσεων

Σύμφωνα με το ινστιτούτο Guttmacher, ένα κέντρο ερευνών που αγωνίζεται για την πρόσβαση στην αντισύλληψη και τις αμβλώσεις σε όλον τον κόσμο, 13 αμερικανικές πολιτείες έχουν ήδη περάσει «νόμους-ζόμπι» για την έκτρωση: Απαγορεύουν τις αμβλώσεις και θα τεθούν αυτομάτως σε ισχύ. «Τις επόμενες ημέρες, εβδομάδες και μήνες, θα δούμε κλινικές να κλείνουν» σε αυτές τις πολιτείες, όπως το Τέξας ή η Λουιζιάνα, σχολίασε ο Λόρενς Γκόστιν. Εκτιμάται ότι θα ακολουθήσουν το παράδειγμά τους άλλες 12 πολιτείες, απαγορεύοντας πλήρως ή εν μέρει τις αμβλώσεις.

Σε ένα μεγάλο μέρος της χώρας επομένως οι γυναίκες που θέλουν να κάνουν άμβλωση θα αναγκαστούν:

  1. Είτε να συνεχίσουν την εγκυμοσύνη,
  2. είτε να παρανομήσουν (για παράδειγμα, παραγγέλνοντας χάπια μέσω του διαδικτύου) ή
  3. να ταξιδέψουν σε άλλες πολιτείες, όπου η άμβλωση θα επιτρέπεται.

Το ταξίδι όμως είναι ακριβό και η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου θα πλήξει κυρίως τις φτωχές γυναίκες ή εκείνες που μεγαλώνουν μόνες τα παιδιά τους -η μεγάλη πλειονότητα προέρχεται από τις μειονότητες των ισπανόφωνων και των Αφροαμερικανών. Παράλληλα, η απόφαση που πήρε το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ευνοεί την έκτρωση σε παράνομες κλινικές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και τη ζωή της γυναίκας, όπως πολύ εύστοχα δείχνει ο Αρκάς στο σκίτσο του για τις αμβλώσεις.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ