Ελλαδα

Ολοένα και περισσότεροι Έλληνες γίνονται μάστορες του σπιτιού τους

Κατασκευές - επισκευές και από άντρες και από γυναίκες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ολοένα και περισσότεροι Έλληνες γίνονται μάστορες του σπιτιού τους
Σαλόνι © Kara Eads/Unsplash

Αυξάνονται συνεχώς οι Έλληνες καταναλωτές που επιλέγουν να μαστορεύουν οι ίδιοι στο σπίτι τους.

Ολοένα και περισσότεροι Έλληνες καταναλωτές επιλέγουν να καταπιαστούν με τις κατασκευές και επισκευές στο σπίτι τους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας «Brand & Ad Tracker» που πραγματοποίησε η LEROY MERLIN τη χρονική περίοδο Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2021 και Μάρτιος 2022.

Η αυξητική αυτή τάση αποτυπώνεται στην κατηγορία των «εξοικειωμένων» χρηστών, που από 23% των ερωτηθέντων το 2020 ανέρχεται στο 41% το 2022, ενώ, ταυτόχρονα, οι «αρχάριοι» χρήστες εμφανίζονται μειωμένοι στο 46% από 58%, για την αντίστοιχη περίοδο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, έχοντας περάσει πολύ χρόνο μέσα στο σπίτι τα τελευταία δύο χρόνια, οι «αρχάριοι» και «εξοικειωμένοι» καταναλωτές εμφανίζονται να έχουν στραφεί στα σπιτικά μαστορέματα και τις DIY κατασκευές, ωστόσο οι «προχωρημένοι» εμφανίζονται μειωμένοι από 18% σε 13%. Η μείωση αυτή δείχνει ότι επίδοξοι «μάστορες» ανακάλυψαν πως έχουν ακόμα περιθώρια εξέλιξης μέχρι να μπορούν να εκπληρώνουν κάθε ιδέα τους.

Μάστορες και οι άντρες και οι γυναίκες

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, επίσης δείχνει η μικρή διαφορά μεταξύ των δύο φύλων όσον αφορά στην κατηγορία των «προχωρημένων». Χαρακτηριστικά, οι γυναίκες απαρτίζουν το 44% των φανατικών του DIY που μπορούν να κάνουν τα πάντα, ενώ οι άνδρες διατηρούν την πρωτιά στην κατηγορία, αλλά με μικρότερη διαφορά, στο 56%. Στις υπόλοιπες κατηγορίες, οι γυναίκες αυτοπροσδιορίζονται ως αρχάριες σε ποσοστό 68% ενώ οι άνδρες βρίσκονται στο 32%. Οι «εξοικειωμένες» γυναίκες είναι μόλις στο 24%, τη στιγμή που οι άντρες θεωρούν εαυτούς εξοικειωμένους κατά 76%.

«Καθώς η δυναμική του DIY είναι πλέον αδιαμφισβήτητη στην ελληνική αγορά, η LEROY MERLIN επεκτείνει το δίκτυο των #HOMISTAS Lab με ένα νέο εξειδικευμένο και ειδικά διαμορφωμένο χώρο για ιδιοκατασκευές στο κατάστημα του Αμαρουσίου, ακολουθώντας, το κατάστημα του Κηφισού και αυτό στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ